Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό – Ποια τα θέματα που θα απασχολήσουν

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό – Ποια τα θέματα που θα απασχολήσουν
Υπουργικό Συμβούλιο: Το Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, προκειμένου να επεξεργαστεί τον πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό της Κυβέρνησης.

Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο. Την ανακοίνωση έκανε ήδη από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας: «Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί. Υπουργικό Συμβούλιο που χρειάζεται να συγκληθεί, για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, προκειμένου να επεξεργαστεί τον πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό της Κυβέρνησης».

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις «Πρότυπες Προτάσεις» έργων («Προτάσεις Καινοτομίας»)
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη του νομοσχεδίου: Οργανισμοί Προώθησης και Διαχείρισης Προορισμών, σύσταση Οργανισμού Αξιοποίησης Ιαματικών Πόρων και άλλες διατάξεις
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη του τελικού σχεδίου (master plan) Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη της εθνικής στρατηγικής κυβερνοασφάλειας
  • Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού και επιχειρησιακής εποπτείας για την περιστολή του λαθρεμπορίου
  • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την τροποποίηση πράξης υπουργικού συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της κυβερνητικής επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε πως το lockdown παρατείνεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 το πρωί. Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα  super markets. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments