Πολιτική

ΝΔ για Τσίπρα: «Αυτές είναι ευκαιρίες – Βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ» – Αποστάσεις από Μπακογιάννη

ΝΔ για Τσίπρα: «Αυτές είναι ευκαιρίες – Βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ» – Αποστάσεις από Μπακογιάννη
ΝΔ για Τσίπρα: Επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία στο θέμα του σπιτιού στα Λεγραινά, χαρακτηρίζοντας παραμύθια τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας. Αποστάσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το σπίτι στα Λεγραινά. Η ΝΔ επανέρχεται με νέα ανακοίνωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ». Αποστάσεις ωστόσο κρατά από την συγκεκριμένη κριτική η Ντόρα Μπακογιάννη που σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά, σημείωσε: «Δεν σχολιάζω εγώ τέτοια θέματα. Είναι προσωπικά θέματα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κυβερνητικού κόμματος σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας «μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα». Σύμφωνα με τη ΝΔ «ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να «μπαίνει μέσα» ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.00 ευρώ».

Και σχολιάζει σκωπτικά ότι αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. «Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ΝΔ.

Αποστάσεις από Μπακογιάννη

Από την πλευρά της, πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να ξεχωρίσει τη θέση της, διευκρινίζοντας ότι η ίδια δεν σχολιάζει αυτά τα θέματα. «Δεν σχολιάζω εγώ τέτοια θέματα. Είναι προσωπικά θέματα. Οι αποφάσεις των πολιτικών είναι δικές τους, αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι να πάει για όνομα του θεού, δεν νομίζω πως θα ενταχθεί μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση, τουλάχιστον όχι από εμένα», τόνισε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στα Παραπολιτικά, λαμβάνοντας ξεκάθαρα αποστάσεις.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας έλυσε το μυστήριο με την εξοχική κατοικία στο Σούνιο με μια ανάρτηση του στο Facebook και μάλιστα παρέθεσε δημοσίως τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τον ιδιοκτήτη. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία ζητούσε απαντήσεις στα 11 ερωτήματα που είχε εξ αρχής θέση.

Ο Αλ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι έχει υπογράψει τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020.

Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020. Σε ότι αφορά την ανακαίνιση που έλαβε χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι τα έξοδα επιβάρυναν τον ιδιοκτήτη και το κόστος έφτασε τα 20.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. «Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ», υπογράμμιζε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments