Αθλητισμός

Λέστερ – ΑΕΚ: 2-0

Λέστερ – ΑΕΚ: 2-0
Λέστερ - ΑΕΚ: Άλλη μια ήττα για την Ένωση στο Europa League.

Η ΑΕΚ είπε αντίο στο Europa League με νέα ήττα, αυτή τη φορά στην Αγγλία από τη Λέστερ με 2-0. Τα γκολ της αγγλικής ομάδας πέτυχαν οι Τζενγκίζ Ουντέρ και Χάρβεϊ Μπαρνς στο 12′ και στο 14′, αντίστοιχα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπράγκα κέρδισε με το ίδιο σκορ τη Ζόρια. Την πρώτη θέση στον όμιλο πήραν οι «αλεπούδες» στην ισοβαθμία με την πορτογαλική ομάδα στους 13 βαθμούς. Η Ένωση έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου με 3 βαθμούς, ενώ η Ζόρια έφτασε τους 6.

H εξέλιξη του ματς

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από κάκιστη! Η Ένωση δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από τη Λέστερ, η οποία αυξομείωνε τον ρυθμό του αγώνα όποτε ήθελε και έφτανε με περισσή άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Ευτυχώς που οι Άγγλοι δεν είχαν σκοπό να φορτσάρουν και έπαιζαν στο «ρελαντί», ειδάλλως μπορεί το… κοντέρ να έγραφε παραπάνω από 2-0. Ειδικά στη δεξιά του πλευρά ο Δικέφαλος είχε μεγάλο πρόβλημα, αφού τα δύο γκολ και σχεδόν όλες οι φάσεις της Λέστερ προήλθαν από εκεί.

Το σκορ του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε ήδη από το 14ο λεπτό, με την ΑΕΚ να μπαίνει στο ματς με την ίδια νωθρότητα που το έκανε και κόντρα στη Μπράγκα και να δέχεται ξανά δύο γκολ νωρίς. Στο 12′ ο Σβάρνας μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα σε εύκολη σέντρα του Τίλεμανς, στρώνοντάς την στον Ουντέρ, ο οποίος νίκησε τον Τσιντώτα με δυνατό σουτ στην κίνηση. Στην επόμενη επίθεση της Λέστερ, στο 14′, επετεύχθη και δεύτερο γκολ.

Ο Μπαρνς πήγε στο «ένας με έναν» με τον Βασιλαντωνόπουλο, συνέκλινε από τα αριστερά και έπιασε σουτ από πλάγια θέση. Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη γιατί η μπάλα κόντραρε στο Νεντελτσιάρου και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Τσιντώτα και καταλήγοντας στα δίχτυα για το 2-0.

Αντίδραση επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ. Με εξαίρεση ένα σουτ του Κρίτσιτστιτς που έφυγε άουτ στο 16′, η φοβική ΑΕΚ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να πάρει την μπάλα στα πόδια της και μέτρα στο γήπεδο, περιμένοντας απλά τη Λέστερ στο δικό της μισό. Στο 29′ ο Ιεανάτσο δεν βρήκε την μπάλα σε πλεονεκτική θέση έπειτα από σέντρα του Μπαρνς και στο 43′ η κεφαλιά του Εντιντί πέρασε λίγο άουτ. Στο 45′ ο Τσιντώτας έκανε δύο δύσκολες αποκρούσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σε δυνατό σουτ του Πράετ και σε φαλτσαριστή σέντρα-σουτ του Ουντέρ.

Η χαλαρότητα της Λέστερ βοήθησε την ΑΕΚ να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι, γιατί στην επίθεση δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μια φορά!

Στο 54′ ο Ιεανάτσο έπιασε αδύναμη κεφαλιά έπειτα από φοβερή ντρίμπλα του Ουντέρ στον Σβάρνα και σέντρα, ενώ στο 62′ ο Τσιντώτας μπλόκαρε το σουτ του Τούρκου έπειτα από λάθος της ΑΕΚ κλέψιμο. Παρά τις αλλαγές του Καρέρα (Σάκχοφ, Μαχαίρας, Αλμπάνης και Ολιβέιρα αντί των Γκαρσία, Σβάρνα, Μάνταλου και Ανσαριφάρντ) και τη διαφοροποίηση του σχηματισμού σε 4-3-3, η Ένωση έμοιαζε ανήμπορη να δημιουργήσει την παραμικρή υποψία ευκαιρίας.

Η Λέστερ ανέβασε ρυθμό και άγγιξε τρεις φορές το γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 69′ ο Μπαρνς εξέθεσε ακόμα μια φορά την άμυνα της ΑΕΚ με ατομική ενέργεια και σούταρε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κοντινή προβολή του Πράετ στο 72′. Στο 74′ ο Μιτάι έκανε άτσαλο διώξιμο και μετά από φάση διαρκείας ο Πέρεθ πλάσαρε από κοντά και ανάγκασε τον Τσιντώτα σε δύσκολη απόκρουση με τα πόδια.

Η μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς ήρθε στο 84′, με τον Ολιβέιρα να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από κάθετη πάσα του Γαλανόπουλου, ενώ στο 89′ ο Έλληνας άσος πρόλαβε τον Πραετ με καίριο τάκλιν, αποσοβώντας… σίγουρο γκολ σε αντεπίθεση της Λέστερ.

Οι συνθέσεις:

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουόρντ, Τόμας, Έβανς, Φοφανά (82′ Μόργκαν), Τζάστιν, Ντιντί (63′ Μεντί), Τίλεμανς (82′ Τσάουντρι), Πρατ, Ουντέρ, Μπαρνς, Ιενάτσο (67′ Πέρεθ)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Σβάρνας (56′ Σάκχοφ), Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (81′ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (66′ Αλμπάνης), Γκαρσία (55′ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66′ Ολιβέιρα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments