Ελλάδα

Ανοιχτά μαγαζιά: Χωρίς περιποίηση νυχιών τις γιορτές – Δεν επιτρέπεται ούτε στα κομμωτήρια

Ανοιχτά μαγαζιά: Χωρίς περιποίηση νυχιών τις γιορτές – Δεν επιτρέπεται ούτε στα κομμωτήρια
Ανοιχτά μαγαζιά: Αξίζει να σημειωθεί, πως ούτε τα κομμωτήρια -που ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, θα μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους άλλες υπηρεσίες πέραν της κόμμωσης, όπως είναι μανικιούρ – πεντικιούρ ή αποτριχώσεις.

Tο άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κουρείων δεν θα συνοδεύεται από τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega, υπήρξε μια συζήτηση για να ανοίξουν τα καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ αλλά τελικά «δεν επετεύχθη consensus για το άνοιγμα αυτό». Αξίζει να σημειωθεί, πως ούτε τα κομμωτήρια -που ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, θα μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους άλλες υπηρεσίες πέραν της κόμμωσης, όπως είναι μανικιούρ – πεντικιούρ ή αποτριχώσεις.

Πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια

Συγκεκριμένα, τα κομμωτήρια ανεβάζουν ρολά από τη Δευτέρα από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Τα μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης:

  • Στα κομμωτήρια έως 100 τ.μ. θα επιτρέπονται ως τέσσερις θέσεις εργασίας με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα
  • Μόνο τηλεφωνικά ραντεβού
  • Απαγορεύεται η αναμονή εντός του κομμωτηρίου
  • Μόνο με συγκεκριμένο ραντεβού που θα αποδεικνύεται με SMS

Τι γίνεται με το click away και πώς λειτουργεί ;

Για τον τρόπο λειτουργίας του click away, ο κος Γεωργιάδης τόνισε ότι ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω του e-shop ή μέσω τηλεφώνου και η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά ή μέσω του συστήματος POS εκτός του καταστήματος.

Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης, όταν θα πηγαίνει στο κατάστημα για την παραλαβή, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή μήνυμα από την επιχείρηση που να αποδεικνύει την παραγγελία και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά;

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η λειτουργία του click away αφορά μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν είσοδο – έξοδο σε δρόμο και έτσι εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.

Οι ουρές έξω από τα καταστήματα δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα εννιά άτομα, με δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον, ενώ στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση παραβεί τα μέτρα θα της επιβληθεί πρόστιμο από 2.000 μέχρι 50.000 ευρώ (ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος) και θα υπάρξει και ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες.

Τι μήνυμα στέλνουμε στο 13033;

Εφόσον απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα και είναι υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος για μετακίνηση, το SMS που πρέπει να στείλουμε στο 13033 είναι με την επιλογή «2», δηλαδή «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης» ή με το έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments