Οικονομία

Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Όσα ανακοινωθούν θα έχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο»

Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Όσα ανακοινωθούν θα έχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο»
Γεωργιάδης για νέα μέτρα: Τα μέτρα που ανακοινώνονται, σύμφωνα με τον υπουργό, θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση.

Τον οδικό χάρτη του ανοίγματος του λιανεμπορίου ενόψει των Χριστουγέννων θα παρουσιάσουν στις 11:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον δεύτερο να τονίζει νωρίτερα σήμερα πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

«Κάθε τι που ανοίγει, κρύβει ένα ρίσκο, καθώς ο ιός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει» ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, σημείωσε ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, “καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός”.

Επίσης είπε ότι “τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση” και υπογράμμισε πως θα υπάρξει ρύθμιση για να τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής. “Τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν” ξεκαθάρισε.

Κάνοντας ειδική μνεία στο click away εξήγησε ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στο δρόμο. «Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop. Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους. Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα. Καταλήξαμε σε αυτό που μπορεί να γίνει. Συζητήσαμε πολλές ώρες με τους λοιμωξιολόγους» είπε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθούν άρση μέτρων στην κυβέρνηση και το άνοιγμα από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και το click away από τα εμπορικά καταστήματα.

Η επιτροπή στην εισήγησή της τόνισε πως στην περίπτωση που εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία), ενώ το click away να γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού. Παράλληλα, οι ειδικοί ήταν αντίθετοι στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων. Όπως και να έχει, την τελική απόφαση έχει λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία και θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments