Πολιτική

Aλέξης Τσίπρας ΑΝΤ1: Το κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών ρωτά για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος

Aλέξης Τσίπρας ΑΝΤ1: Το κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών ρωτά για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος
Aλέξης Τσίπρας ΑΝΤ1: Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στη Νέα δημοκρατία χαρακτηρίζοντας τη "κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών".

Αντεπίθεση στο «κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών και των υπερχρεωμένων» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο κ. Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει αρχικά σε ερωτήματα που αφορούν την εξοχική κατοικία του, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «λάσπη» και «κιτρινισμό» απέναντί του, καθώς, όπως είπε, «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας» σε αυτό το θέμα. «Μιλάνε για βίλα εκατομμυρίων», ενώ πρόκειται για ένα «μικρό, όμορφο σπίτι», ανέφερε, σημειώνοντας πως «βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με το σπίτι του κ. Χριστοφοράκου».

«Το κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών και των υπερχρεωμένων με συνολικά δάνεια πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοκιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε, δε, ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος δεν είναι ούτε «κάποιος επιχειρηματίας με συναλλαγές με το Δημόσιο” ούτε “διαπλεκόμενος” ούτε “χρωστάει στο Δημόσιο ή σε τράπεζες”, το είχε σε αγγελία για ενοικίαση και πώληση για δέκα χρόνια και έμενε “ανεκμετάλλευτο”». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, επειδή ήθελε να το ανακαινίσει, συμφώνησε να του κάνει ένα ενοικιαστήριο για τέσσερα χρόνια.

Ερωτηθείς δε για το εξώδικο για τα δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι στο Σούνιο, υπογράμμισε: «Αν βλέπεις ανθρώπους κατ’ εξακολούθηση να επιχειρούν να σε δυσφημήσουν και δεν κάνεις τίποτα, τότε η κοινή γνώμη εκλαμβάνει τη σιωπή σου ως συνενοχή. Δίνω την ευκαιρία στους συγκεκριμένους “δημοσιογράφους” που εν γνώση τους επιχείρησαν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Έχει δικαίωμα κάθε δημόσιο πρόσωπο να ζητά από αυτούς που ελέγχεται να αποκαθιστούν την αλήθεια, όταν διαπιστώνεται ότι ο έλεγχος και η κριτική τους αβάσιμη».

Ο Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για τους νεκρούς της πανδημίας

Για την πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης «αν και έχουμε καθημερινά εκατόμβη νεκρών δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη». Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι επεσήμανε ότι συνέβη μέσα σε 45 λεπτά και ως πρωθυπουργός τότε ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν μέσα σε 45 λεπτά. «Τώρα έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα και επί 8 μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι φταίνε οι πολίτες». Είχε οκτώ μήνες περιθώριο για να ενισχύσει το ΕΣΥ, τα ΜΜΜ και τον ΕΟΔΥ και δεν έκανε τίποτα. Επί οκτώ μήνες πανηγύριζε ότι νίκησε τον κορωνοϊό, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας υπογράμμισε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά καθώς είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών ενώ βρισκόμαστε σε πάνω από ένα μήνα σε lockdown. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σοβαρή διαδικασία καταγραφής των κρουσμάτων ενώ ο αριθμός των τεστ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν επέτρεψε την συνταγογράφησή τους προς χάρη των ιδιωτών, καθώς και το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments