Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Στη γνωστή λογική της κυβέρνησης για αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις

ΚΙΝΑΛ: Στη γνωστή λογική της κυβέρνησης για αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις
ΚΙΝΑΛ: Υπογραμμίζει ότι «οι πανεπιστημιακοί φύλακες πρέπει να εποπτεύονται και να λογοδοτούν στον πρύτανη, να έχουν ειδική εκπαίδευση, και να μην επιβαρύνουν τους ήδη ισχνούς προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων».

Το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τα όσα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για τη φρούρηση των πανεπιστημίων και λέει «ναι στη χρήση ακαδημαϊκών ταυτοτήτων για την πρόσβαση σε χώρους με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς των ΑΕΙ».

Όπως αναφέρει ότι «τα Πανεπιστήμια χρειάζονται αποτελεσματική φύλαξη καθώς είναι χώροι ελεύθερης διδασκαλίας, διακίνησης ιδεών και έρευνας για αυτό και πρέπει να βρίσκονται έξω οι μπαχαλάκηδες και οι έμποροι ναρκωτικών» προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει αποτύχει να το διασφαλίσει, παρά τις τυμπανοκρουσίες».

«Οι πανεπιστημιακοί φύλακες πρέπει να εποπτεύονται και να λογοδοτούν στον πρύτανη»

«Οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις των αρμόδιων υπουργών, δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες του πανεπιστημίου και για αυτό μας βρίσκουν απέναντι», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και συμπληρώνει ότι «είναι η γνωστή λογική της κυβέρνησης για αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια».

Ακόμα το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι «οι πανεπιστημιακοί φύλακες πρέπει να εποπτεύονται και να λογοδοτούν στον πρύτανη, να έχουν ειδική εκπαίδευση, και να μην επιβαρύνουν τους ήδη ισχνούς προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων».

Ποιο είναι το σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση για την «Αστυνομία» των Πανεπιστημίων;

Για τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.) για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων , την ελεγχόμενη είσοδο και την ενίσχυση του Ποινικού Δικαίου συζήτησαν πριν από μερικές ημέρες οι υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη με τους πρυτάνεις.

Μετά τις εικόνες με την προσπάθεια διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη δόθηκε το έναυσμα για θωράκιση των Πανεπιστημίων με σκοπό να μπει «φρένο» στις βιαιοπραγίες στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση αναζητεί δραστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της βίας και της ανομίας και η συγκρότηση του νέου Σώματος «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

Οι προωθούμενες διατάξεις που συζητήθηκαν με Πρυτάνεις και την ΠΟΣΔΕΠ κινούνται σε τρείς άξονες: πρώτον, τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), δεύτερον τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και τρίτον την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments