Πολιτική

Προϋπολογισμός 2021 Νίκος Παπαθανάσης: Είναι ρεαλιστικός και σηματοδοτήσει την ανάπτυξη

Προϋπολογισμός 2021 Νίκος Παπαθανάσης: Είναι ρεαλιστικός και σηματοδοτήσει την ανάπτυξη
Προϋπολογισμός 2021 Νίκος Παπαθανάσης: Σύμφωνα με ό,τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προβλέπεται με σαφήνεια η στήριξη των θέσεων εργασίας και των μικρών επαγγελματιών που η ταμειακή τους ρευστότητα αρχικά ενισχύθηκε με δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε πως «η πραγματική πρόκληση είναι η επόμενη μέρα του κορωνοϊού». Διαχειριστήκαμε, όπως ανέφερε, «τα ταμειακά διαθέσιμα με σύνεση, υπευθυνότητα και ορθολογισμό, αναπληρώνοντας τις εκροές με εισροές από επιτυχημένες εξόδους στις αγορές με χαμηλό κόστος δανεισμού. Αυτό μας επιτρέπει σήμερα να εξακολουθήσουμε να ενισχύουμε την οικονομία όσο και εάν χρειαστεί ακόμα».

Αποτελεί «ένα σχέδιο που έχει φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα»

«Ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και σηματοδοτήσει την ανάπτυξη και την επιτάχυνση της οικονομίας, μέσα σε μια δύσκολη εποχή» ανέφερε ο κος Παπαθανάσης, τονίζοντας πως αποτελεί «ένα σχέδιο που έχει φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα, στηρίζει την αγορά και την επιχειρηματικότητα, προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Ο προϋπολογισμός του 2021, σύμφωνα με ό,τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προβλέπει με σαφήνεια τη στήριξη των θέσεων εργασίας και των μικρών επαγγελματιών που η ταμειακή τους ρευστότητα αρχικά ενισχύθηκε με 24 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, ενώ προβλέπονταν και 7,5 δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό του 2021. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, προσφέρει κίνητρα σε επενδυτές που θέλουν να κάνουν επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως η υπεραπόσβεση δαπανών έρευνας και ανάπτυξης καθώς και την υπερέκπτωση σε επενδύσεις σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση.

Το σχόλιο από τον αναπληρωτή υπουργό για το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2021 με 2027

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως σύντομα έρχεται στη Βουλή η αναμόρφωση του Ν.4412 για τις δημόσιες συμβάσεις με αλλαγές που θα προσφέρουν περισσότερη διαφάνεια, αλλά κυρίως ταχύτητα στην εκτέλεση όχι μόνο έργων, αλλά και στους διαγωνισμού προμηθειών του ελληνικού δημοσίου. Και σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, προέταξε πως δημιουργεί συνθήκες επιτάχυνσης της οικονομίας μας σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ 2021 με 2027 που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», εξήγησε ο Νίκος Παπαθανάσης, «είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της έργο ώστε να φτάσει στον τελικό της στόχο που δεν είναι άλλος από το να καταστήσει την Ελλάδα μια χώρα σύγχρονη εξωστρεφή και ανταγωνιστική Να σταθεί στα πόδια της και να διαδραματίσει τον ρόλο που της αξίζει στον παγκόσμιο γίνεστε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments