Διεθνή

Τσεχία κορωνοϊός: Κλείνουν εστιατόρια και μπαρ – Επανέρχεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Τσεχία κορωνοϊός: Κλείνουν εστιατόρια και μπαρ – Επανέρχεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας
Τσεχία κορωνοϊός: Μία ακόμα ευρωπαϊκή χώρα βλέπει να χειροτερεύουν τα πράγματα όσον αφορά τον κορωνοϊό.

Η Τσεχία αυστηροποιεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού λόγω της ραγδαίας αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα εστιατόρια και τα μπαρ για τα Χριστούγεννα, ενώ απενέρχεται το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπουν επίσης έναν περιορισμό στα 6 άτομα για τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους, από τις 18 Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται για μια απόφαση πολύ δύσκολη, διότι γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό θα έχει αντίκτυπο στις ζωές των πολιτών», είπε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπιτς. Τα εμπορικά καταστήματα και οι υπηρεσίες θα παραμείνουν, ωστόσο, ανοικτά, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τσεχία καταγράφει περίπου 6.000 νέα κρούσματα την ημέρα με το σύνολο των μολύνσεων από τον Μάρτιο να ανέρχεται σε περισσότερα από 580.000 και εκείνο των θανάτων σε περισσότερους από 9.600.

Η επιβράδυνση της πανδημίας είχε οδηγήσει την κυβέρνηση στο να χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς στις αρχές Δεκεμβρίου, ανοίγοντας μεταξύ άλλων τα εστιατόρια, τα μουσεία και τις γκαλερί, ωστόσο η χαλάρωση αυτή ήταν τελικά μικρής διάρκειας.

Lockdown στη γειτονική Γερμανία

Η απόφαση να «κλείσει» η Γερμανία και μάλιστα εν μέσω Χριστουγέννων, ήταν ουσιαστικά μονόδρομος βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε εν μέρει προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη με δηλώσεις της τις προηγούμενες μέρες, και χθες ο κύβος ερίφθη μετά τη συνάντηση της με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Το νέο lockdown στη Γερμανία μοιάζει με εκείνο της προηγούμενης άνοιξης. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ, κλείνουν όλα τα μαγαζιά και τα σχολεία. Η Γερμανία στρέφεται σε αυτή τη λύση μετά την αποτυχία του μερικού lockdown να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε ότι αυστηρότερα είναι πλέον τα μέτρα και στο Λονδίνο. Η βρετανική πρωτεύουσα εισέρχεται στο τρίτο επίπεδο περιοριστικών μέτρων. Έτσι εκατομμύρια Λονδρέζοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα σε καθεστώς «κανονικότητας». Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος είπε ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments