Ελλάδα

Πέθανε αγαπημένος Έλληνας αθλητικογράφος

Πέθανε αγαπημένος Έλληνας αθλητικογράφος
Τέλης Τσιπιανίτης: Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Ένας από τους αθλητικογράφους που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο από τους συναδέλφους του, όσο και από τον κόσμο, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο λόγος για τον Τέλη Τσιπιανίτη που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Μετά το κλείσιμο του «παλιού» Mega είχε βρεθεί εκτός του χώρου, ενώ είχε εργαστεί στον Ελεύθερο Τύπο, την Καθημερινή, το Mega και τη δημόσια τηλεόραση. Πολλοί συνάδελφοί του τον αποχαιρέτησαν με αναρτήσεις στα social media. Σε όλες σημειώνουν ότι υπήρξε άριστος χαρακτήρας και συνάδελφος, ενώ όλοι λένε για την «πένα» που είχε.

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Μαρκάκης σε μια συγκινητική ανάρτησή του γράφει: «Στα 36 χρόνια μου στη δημοσιογραφία, ελάχιστα άτομα λόγισα ως πραγματικά αξιόλογα, αυθεντικώς ακέραια και εμφύτως έντιμα. Ακόμη λιγότερα λόγισα ως φίλους.

Και μετρημένοι στα δάχτυλα είναι όσοι λόγισα ως γνήσιους φίλους -στα καλά και τα άσχημα- και ικανούς συνοδοιπόρους, σε κάθε επίπεδο: από τις ατέρμονες κουβέντες για το κάθε τι, έως τα μουσικά ακούσματα που ακούγονταν παράξενα, ίσως και ανοίκεια στους πολλούς, έως τη Μποντλερική-Μπουκοφσκική θεώρηση της ζωής, κατά περιόδους και, κατά άλλες, κάτι τελείως διαφορετικό…

Στην πηγαία αντιφατικότητα βρίσκεται, άλλωστε, η γνήσια γοητεία κάθε προσωπικότητας που δικαιούται και μπορεί -και πετυχαίνει- να αφήσει στίγμα στους καιρούς…

Παλιόφιλε, καλόφιλε, αυθεντικέ μου άνθρωπε και έντιμε συνάδελφε, Telis Tsipianitis, δεν έπρεπε, γμτ, να μας επιφυλάξεις έκπληξη ακόμη και σ’ αυτό το τελευταίο ταξίδι -τόσο νωρίς, τόσο απότομα…

Δεν πιστεύαμε ούτε σε “ελαφριά χώματα”, ούτε σε “καλούς παραδείσους”, ούτε σε εν ειρήνη “αναπαύσεις”, οπότε δε σε αποχαιρετώ έτσι.

Σε αποχαιρετώ με την ευχή πάντοτε, σε κάποιο συμπαντικό επίπεδο, να παραμένεις ανήσυχος, ελεύθερος και ταξιδευτής.  Και, βέβαια, ωραία ποτά και καλές μουσικές στο ταξίδι σου, αδελφέ…».

Δείτε την ανάρτηση του Στέλιου Μαρκάκη

Ο αποχαιρετισμός του Γιάννη Τσαούση

«Ο Telis Tsipianitis αγαπούσε με πάθος την τζαζ, τους Clash, το ρούμι, τα Winston, την Μπαρτσελόνα του Κρόιφ, τα φιλμ νουάρ, τις συζητήσεις περί αισθητικής, τα ταξίδια, τα βιβλία, τα βινύλιά του.

Ο Τέλης ήταν ένας κλασάτος «παλιομοδίτης», με τη γνήσια αστική ευγένεια που μόνο οι παιδευμένοι κοσμοπολίτες διαθέτουν. Μια βασανισμένη ψυχή, που απόψε πέταξε αθόρυβα μακριά μας».

Η φίλη του Demie Hadji (όπως αναφέρεται στο Facebook) ανέβασε και μια φωτογραφία του αθλητικογράφου από τα νεανικά του χρόνια. Έγραψε στη λεζάντα: «Έτσι τον γνώρισα. Ήταν συναρπαστικός, γοητευτικός, με απίστευτες γνώσεις για τη μουσική, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό, με χειρόγραφο που ελάχιστοι είχαν στην ελληνική δημοσιογραφία, λάτρης των ταξιδιών, bon viveur, με τα καλύτερα ρούμια, πούρα, αριστοκρατικός, ο extreme κολλητός μας, ωραίος, μοναδικός.

Πέρασαν τρεις δεκαετίες, πολλά άλλαξαν. Μιλούσαμε κάθε μέρα. Ο Telis με έλεγε baby blue eyes και έλιωνα από την τρυφεράδα του, αναλύαμε για ώρες και στο background υπέροχες μουσικές, μου έλεγε τις πιο απίστευτες ιστορίες για κάθε κομμάτι.

Μαζί στα ωραία και στα δύσκολα. Μαζί και σήμερα. Μέχρι το τέλος. Του λέγαμε γλυκόλογα με τον Θανάση μέχρι που έκλεισε η πόρτα του ασθενοφόρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments