Ελλάδα

ΕΟΦ κορωνοϊός: Ο Οργανισμός προειδοποιεί – Επικίνδυνοι οι ψεκασμοί σε εισόδους

ΕΟΦ κορωνοϊός: Ο Οργανισμός προειδοποιεί – Επικίνδυνοι οι ψεκασμοί σε εισόδους
ΕΟΦ κορωνοϊός: Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ξεκαθάρισε ένα θέμα για το οποίο υπήρχαν πολλά ερωτηματικά τις τελευταίες μέρες.

Με μια επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απαντά σε ερωτήματα που τέθηκαν από επιχειρήσεις ή υπεύθυνους κλειστών χώρων όσον αφορά τη χρήση πυλών ή θαλάμων ψεκασμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η μέθοδος αυτή ενέχει κινδύνους για την υγεία, ενώ δεν προστατεύει με επάρκεια από τον κορωνοϊό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Την τελευταία περίοδο ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης τόσο ερωτημάτων όσο και αναφορών που αφορούν στην εγκατάσταση πυλών ή θαλάμων ψεκασμού ατόμων, πριν την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο. Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19.

Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση. Ο ΕΟΦ παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες στην εξής σελίδα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας: https://www.who.int».

Σημειώνεται πως, προς το παρόν δεν έχουν λάβει έγκριση από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση, ενώ το τελευταίο διάστημα ο οργανισμός γίνεται αποδέκτης σχετικών ερωτημάτων».

Μερικά λόγια για τον ΕΟΦ

Η αποστολή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)  είναι, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, «η προώθηση και κατοχύρωση της δημόσιας υγείας διά της εξασφάλισης καταλλήλων προτύπων ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας για όλα τα προϊόντα αρμοδιότητας ΕΟΦ που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Επίσης, η εφαρμογή σχετικών ελέγχων, η επιθεώρηση και επιτήρηση της αγοράς και η παροχή πληροφοριών που θα συμβάλουν στη ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων αυτών από τους πολίτες».

Για να επιτύχει τους στόχους του, ο ΕΟΦ ελέγχει:

  • Όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, είτε προορίζονται για χρήση από ανθρώπους είτε είναι κτηνιατρικής χρήσεως
  • Όλες τις ζωοτροφές που περιέχουν φαρμακευτικά πρόσθετα και τα ίδια τα πρόσθετα των ζωωτροφών
  • Όλα τα τρόφιμα που προορίζονται για άτομα που χρειάζονται ειδική διατροφή και όλα τα συμπληρώματα διατροφής
  • Όλα τα ιατρικά βοηθήματα
  • Τα πάσης φύσεως καλλυντικά
  • Όλα τα βιοκτόνα (εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, μυοκτόνα κτλ)
  • Όλα τα σαπούνια που περιέχουν αρωματικές και χρωστικές ύλες και τα κρεμοσάπουνα χεριών. Το απλό πράσινο και λευκό σαπούνι, όλα τα ειδικά καθαριστικά χεριών κτλ. δεν ελέγχονται από τον ΕΟΦ αλλά από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
  • Τα αρωματικά χώρου και αυτοκινήτων
  • Τα απολυμαντικά και απολυμαντικά νερού στις πισίνες.
svg%3E

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments