Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό για τους εμβολιασμούς

Γερμανία κορωνοϊός: Εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό για τους εμβολιασμούς
Γερμανία κορωνοϊός: Ο αριθμός των δόσεων αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του εμβολιασμού γίνονται αιτίες αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία.

Το πολυπόθητο εμβόλιο αποτέλεσε την ελπίδα για όλες τις κυβερνήσεις που βλέπουν τις οικονομίες να καταρρέουν από τα λοκντάουν εξαιτίας της πανδημίας που δεν υποχωρεί. Και ενώ η ΕΕ επισπεύδει τις διαδικασίες για έγκριση του εμβολίου Pfizer, τα ερωτήματα για την επαρκή παραγωγή και δίκαιη κατανομή του εμβολίου αρχίζουν αν προβληματίζουν τους ηγέτες. Ακόμα ένα αγκάθι στην όλη διαδικασία είναι και η προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Τα προβλήματα έχουν αρχίσει να εκφράζονται στην καρδιά της ΕΕ, στην ίδια την Γερμανία και προκαλούν πολιτικούς τριγμούς στην συγκυβέρνηση. Ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπάιλ επέκρινε τον χριστιανοδημοκράτη (CDU) ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για τον χειρισμό των προγραμματισμένων εμβολιασμών για τον κορονοϊό, όπως αναφέρει η efsyn.gr.

«Ενώ στις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι θα χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, εμείς στη Γερμανία δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα είναι οι πρώτες που θα εμβολιασθούν όταν εγκριθεί το εμβόλιο. Ο Γενς Σπαν πρέπει να το αποσαφηνίσει σύντομα αυτό», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία του εμβολίου – Ο υπουργός Υγείας πρέπει να εργάζεται σε αυτήν την κατεύθυνση κάθε στιγμή

Ο Kλίνγκμπάιλ εξήρε επίσης τη σημασία του εμβολιασμού: «Η φετινή χρονιά ήταν πολύ πιεστική και τώρα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα σκληρό lockdown. Είμαστε όλοι εξαντλημένοι από την προσπάθεια καταπολέμησης του ιού και τώρα το εμβόλιο μας δίνει επιτέλους μια αποφασιστικής σημασίας ευκαιρία, την οποία όμως πρέπει να αξιοποιήσουμε. Αναμένω από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας να εργάζεται κάθε λεπτό για να διασφαλίσει ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Φυσικά μόνο εκείνοι που θέλουν να εμβολιαστούν», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Πρέπει (όμως) να γίνει τώρα μια τεράστια εκστρατεία από το υπουργείο Υγείας, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη αποδοχή του εμβολιασμού από τους πολίτες. Δεν έχω δει τίποτα ακόμη γι’ αυτό. Ο Γενς Σπαν πρέπει να κάνει κάτι τώρα», τόνισε ο Κλίνγκμπάιλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments