Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Άμεση η ανάγκη επίταξης ιδιωτικών ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Άμεση η ανάγκη επίταξης ιδιωτικών ΜΕΘ
ΠΟΕΔΗΝ: Την επίταξη ιδιωτικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για τη νοσηλεία διασωληνωμένων γενικών περιστατικών ζητά η ΠΟΕΔΗΝ από το κράτος.

Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας για να μην καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο pagenews.gr, “θα πρέπει άμεσα να επιταχτούν ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά. Πολλά νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύουν διασωληνωμένους ασθενείς μη κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους”.

Παράλληλα αναφέρει: “Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων στη πλειονότητά τους μετατράπηκαν σε ΜΕΘ κορωνοϊού και ο ιδιωτικός τομέας εξυπηρετεί τα δικά του περιστατικά ειδικά τώρα που τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία αντιμετώπισης μιας νόσου. Διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής είναι τακτικό φαινόμενο. Έχουμε αναφερθεί σε περιοχές όπως η Κεντρική Μακεδονία, Αττική, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και αλλού”.

Μεγάλο το πρόβλημα και στα νοσοκομεία της Πάτρας:

Στα όρια τους βρίσκονται και τα νοσοκομεία Πατρών.  Όπως περιγράφει ο κ. Γιαννάκος, “οι κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά είναι 7 στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και 10 στο νοσοκομείο του Ρίο. Είναι πάντα γεμάτες. Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες επί ημέρες ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διασωληνωμένα περιστατικά που είναι επί ημέρες εκτός ΜΕΘ. Και μάλιστα πρόκειται για νέους ανθρώπους”.

“Προσπαθούν οι διοικήσεις, οι γιατροί να βρουν ΜΕΘ σε νοσοκομείο και δεν βρίσκουν. Απευθύνονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ και βρίσκουν κλειστές πόρτες. Ζητάμε άμεσα το υπουργείο υγείας πρέπει να επιτάξει τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα” λέει ο ίδιος.

“Oι χειρισμοί για τον εμβολιασμό δημιουργούν αρνητικό κλίμα στο προσωπικό”:

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει πως προετοιμάζεται για τους πρώτους εμβολιασμούς στις 27 Δεκεμβρίου, οι υγειονομικοί δηλώνουν διστακτικοί στο να εμβολιαστούν. Όπως υπογραμμίζουν είναι υπέρ του εμβολιασμού και πρόθυμα θα δώσουν το καλό παράδειγμα. Ωστόσο, υπάρχει μια έντονη επιφυλακτικότητα λόγω της κατεπείγουσα εντολή του υπουργείου Υγείας να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν ή όχι.

“Αυτό το κλίμα εξαναγκασμού δημιουργεί προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων. Ζητούν άμεσα ενυπόγραφη δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού ή όχι με όλα τα στοιχεία και με τους διοικούντες να αφήνουν υπονοούμενα ότι σε περίπτωση άρνησης θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων  και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα. Είμαι βέβαιος ότι μόνο έτσι θα επιτύχουμε μαζικό εμβολιασμό. Με ενημέρωση και πειθώ” καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments