Αθλητισμός

Φορτούνης Μαρτίνς: Οι σκέψεις για τη θέση του στο γήπεδο

Φορτούνης Μαρτίνς: Οι σκέψεις για τη θέση του στο γήπεδο
Φορτούνης Μαρτίνς: Δεν χωράει στο μυαλό του ότι η χρονιά θα βγει με τον εαυτό του στα «φτερά».

Δίχως αμφιβολία, αποτελούν το ζευγάρι της χρονιάς στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Μια είναι στα μέλια, μια δεν αλλάζουν ούτε καλημέρα. Πλέον, βρισκόμαστε σε σημείο- σχεδόν- κανονικότητας.

Πάντως, το ΟΑΚΑ έξυσε ελαφρώς τις πληγές από το παρελθόν. Δεν είναι μόνο η επιλογή του Τιάγκο Σίλβα στο βασικό σχήμα, όσο και η εντολή για τοποθέτηση του Κώστα Φορτούνη στο «φτερό» στην επανάληψη. Μην νομίζετε ότι πέρασε στο «ντούκου» από τον διεθνή επιτελικό χαφ που στην επιστροφή με το πούλμαν για τον Πειραιά «μουρμούριζε» στους συμπαίκτες του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το SPORTIME, δεν αποκλείεται και άμεσο τετ-α-τετ του Φορτούνη με τον Πέδρο Μαρτίνς για τη λειτουργικότητά του στο κομμάτι θέσης στο γήπεδο. Δεν χωράει στο μυαλό του ότι η χρονιά θα βγει με τον Καμαρά 10άρι και εκείνον στα «φτερά».

Και μπορεί να είναι νέος ως προς την ηλικία αφού είναι μόλις 28 ετών, αλλά είναι από τους παλιούς στο λιμάνι. Όλα επισημοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 προκαλώντας το ενδιαφέρον κορυφαίων ελληνικών συλλόγων και επιλέγοντας τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, στις ακαδημίες του οποίου είχε κάνει τα πρώτα του βήματα.

Στον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε στις 22 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Την πρώτη του χρονιά συμμετείχε σε 37 αγώνες (συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) πετυχαίνοντας 10 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ. Το ντεμπούτο του Φορτούνη με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 εναντίον του Ατρομήτου, όταν μπήκε στο 82ο λεπτό ως αλλαγή στη θέση του Γιάννη Μανιάτη, σε έναν αγώνα όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0.

Ως βασικός ξεκίνησε για πρώτη φορά την 1η Νοεμβρίου 2014 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (0-0). Πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 6 Δεκεμβρίου 2014 με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα με πέναλτι. Για το κύπελλο Ελλάδας ο Φορτούνης είχε την πρώτη του συμμετοχή, συνδυάζοντάς τη μάλιστα, με γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο εντός έδρας 1-1 με τον Πανιώνιο στις 29 Οκτωβρίου 2014.

H χρονιά τότε τελείωσε με επιτυχία για τον Φορτούνη, καθώς με τον Ολυμπιακό πέτυχε το νταμπλ, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας, ενώ στον τελικό του κυπέλλου, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο, απέναντι στην Ξάνθη πέτυχε ένα αξιοσημείωτο γκολ, από μακρινή απόσταση με ελεύθερη εκτέλεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments