Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Λάθη και καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων

Φώφη Γεννηματά: Λάθη και καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων
Φώφη Γεννηματά: Σφοδρή η κριτική που ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση λόγω της κατάστασης στη Δυτική Αττική.

Για «ασυγχώρητη καθυστέρηση» μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, όπως ανέφερε σε δήλωσή της, στη Δυτική Αττική μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, που έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σκληρό lockdown στην περιοχή.

Η κα Γεννηματά επεσήμανε πως πρόκειται για «μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η Κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμα και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας. Φυσικά χωρίς καμία μέριμνα για τεστ σε μαζικούς εργασιακούς χώρους».

Επιπλέον επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «αντί να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Το θέμα της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες έχει σχέση με πειθώ, αξιοπιστία, ουσιαστικούς ελέγχους και όχι με αυταρχισμό και απειλές των Υπουργών. Λάθη και καθυστερήσεις επαναλαμβανόμενα, με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων», κατέληξε.

Σε προηγούμενες δηλώσεις της σχολιάζοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό για την πανδημία του κορωνοϊού, είχε αναφέρει πως «επιβάλλεται να κινηθούμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Δεν χωράει άλλη προχειρότητα και ανεμελιά».

«Η πραγματικότητα και πάλι διέψευσε τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τα εμβόλια. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Υγείας θα εμβολιασθούν σε πρώτη φάση μόνο 125.000 άνθρωποι. Το βάρος πέφτει στην επαρκή προμήθεια εμβολίων και στην αποτελεσματική διαδικασία εμβολιασμού», είχε προτάξει.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο για να φτάσουμε στην αναγκαία ανοσία του πληθυσμού ενώ καταλόγισε στη κυβέρνηση παλινωδίες και πώς κινείται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» και σε αυτή την κρίσιμη φάση της πανδημίας.

«Αφού επέμεινε λανθασμένα και παρά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σε οριζόντια – πανελλαδικά μέτρα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τώρα αναγκάζεται σε λήψη μέτρων περιορισμού στις περιοχές στο… κόκκινο», είχε εξηγήσει η κα Γεννηματά επαναλαμβάνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής επιμένει για ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές με βάση το επιδημιολογικό φορτίο και μαζικά τεστ στον πληθυσμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments