Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: Διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας

Κώστας Τσιάρας: Διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας
Κώστας Τσιάρας: Ανέφερε πως όλοι οι νομικοί - βουλευτές αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητά τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ως «διατάξεις απόλυτα αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης υπό τις συνθήκες της πανδημίας».

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Τσιάρας, παρουσιάζοντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέφερε πως όλοι οι νομικοί – βουλευτές αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητά τους, ώστε στην εποχή του κορωνοϊού να έχουμε αποφυγή συγχρωτισμού και απλοποίηση διαδικασιών, χωρίς όμως να επηρεάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Μάλιστα, ανέφερε πως με τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου, προβλέπονται ρυθμίσεις για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών των γραμματειών του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Επιπλέον, προκειμένου να μην υπάρξουν αμφισημίες του νόμου, ρυθμίζεται το ζήτημα της παραγραφής των εγκλημάτων φοροδιαφυγής πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς και το ζήτημα της μη απόδοσης στο ΤΑΧΔΙΚ των εσόδων που εισπράχθηκαν υπέρ αυτού μέσω του κρατικού Προϋπολογισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments