Πολιτική

Οικονόμου για Χριστούγεννα: Στέλνουμε SMS και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν

Οικονόμου για Χριστούγεννα: Στέλνουμε SMS και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν
Οικονόμου για Χριστούγεννα: Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση μέσω πολλών στελεχών της, σαρωτικοί θα είναι οι ελεγχοι τις επόμενες μέρες.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου σε σημερινή του τηλεοπτική παρουσία ξεκαθάρισε ότι πρέπει να στέλνουμε SMS και για την επιστροφή μας από κάποιο ρεβεγιόν, ενώ επισήμανε ότι ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00 το βράδυ.

Επίσης, ο υφυπουργός κάλεσε τους πολίτες να οπλιστούν με υπομονή και να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», σημείωσε αυτή που περνάμε είναι μία δύσκολη περίοδος, ειδικά στις γιορτές, ωστόσο παρατήρησε ότι είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα και πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για «να μην ξαναγυρίσουμε πίσω».

Στη συνέχεια σχολίασε τις επισημάνσεις ορισμένων ειδικών περιπτώσεων, όπου η απαγόρευση φαίνεται παράλογη, όπως για παράδειγμα το να μην μπορεί ένα ζευγάρι να επιβιβαστεί στο ίδιο ταξί. Ο κ. Οικονόμου είπε πως εάν αναλωθούμε στην εξέταση κάθε μέτρου ξεχωριστά και των εξαιρέσεων που θα μπορούσαν να υπάρχουν, θα ήταν «μία κουβέντα χωρίς τελειωμό».

Πρόσθεσε πως όταν κάποιος πολίτης θεωρεί πως αδικείται, μπορεί να υποβάλει ένσταση και αυτή εξετάζεται με ευαισθησία, όπου χρειάζεται.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε ότι στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, ενώ ξεκαθάρισε πως επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τηρούνται τα μέτρα, τόνισε ο Λευτέρης Οικονόμου, επικαλούμενος το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώνονται κατά τους ελέγχους που διενεργούνται. Προανήγγειλε ότι οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και θα είναι αυστηροί.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις μετακινήσεις για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αναφορικά με τον εκκλησιασμό των πιστών, αυτός είπε ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και έχοντας κατά νου πως είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στους Ιερούς Ναούς. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχήθηκε, τέλος, «υπομονή και αισιοδοξία» σε όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments