Αθλητισμός

Γιάννης Μιχαηλίδης Φενερμπαχτσέ: Ενδιαφέρον από Τουρκία για τον νεαρό αμυντικό

Γιάννης Μιχαηλίδης Φενερμπαχτσέ: Ενδιαφέρον από Τουρκία για τον νεαρό αμυντικό
Γιάννης Μιχαηλίδης Φενερμπαχτσέ: Ο νεαρός στόπερ είναι μεταγραφικός στόχος της ομάδας του Δημήτρη Πέλκα.

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στις ακαδημίες του. Ο στόχος των ανθρώπων της ομάδας ήταν να βγαίνουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Αυτό το πλάνο φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, ειδικότερα τη φετινή σεζόν. Αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές προωθήθηκαν και υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια. Ταυτόχρονα με την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο άρχισαν να παίρνουν όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός ήταν επί σειρά ετών ο προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει όσο λίγοι τους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο  Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο νεαρός αμυντικός έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος της ομάδας προσφέροντας ποιοτικές λύσεις. Φυσικά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του φέρνουν και ενδιαφέρον από ξένες ομάδες.

Τουρκικό ενδιαφέρον για τον Μιχαηλίδη

Συμπαίκτης του Δημήτρη Πέλκα ενδέχεται να γίνει ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Τουρκία, ο 20χρονος αμυντικός βρίσκεται στη λίστα της Φενέρμπαχτσε για απόκτηση στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Η τουρκική ομάδα «καίγεται» για ενίσχυση στην άμυνα, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να έχει μπει στο στόχαστρό της. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μιχαηλίδης προτάθηκε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ στην Φενέρ, η οποία ζήτησε χρόνο για να απαντήσει.

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο αμυντικό του ΠΑΟΚ

Παιδί της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών, γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου του 2000, πέρασε όλα τα στάδια, μέχρι τα 16 του, οπότε ήρθε στον ΠΑΟΚ. Σχετικά μεγάλος για την ακαδημία του ΠΑΟΚ, αλλά με εντυπωσιακά καλές προοπτικές για να τον αφήσει κανείς «ανεκμετάλλευτο». Από τα Γιαννιτσά στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν και από την οικογενειακή εστία, στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Δύσκολη η μετάβαση αρχικά, όπως ομολογεί ο ίδιος, κυρίως λόγω εντατικών προπονήσεων και σχολείου ταυτόχρονα, ωστόσο διόλου δεν επηρέασε αυτό την απόδοσή του στο γήπεδο.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, αν και μέχρι τότε αμυντικό χαφ, έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του στην αμυντική γραμμή της Κ17, τότε. Στόπερ με εντυπωσιακά σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ψηλός, δυνατός, έξυπνος, αποτελεσματικός, με ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι αριστεροπόδαρος και καλός με τη μπάλα στα πόδια, διακρίνεται για τις ακριβείς μακρινές μεταβιβάσεις και για την ωριμότητα που επιδεικνύει στο παιχνίδι του.

Με πλήρεις και μεστές σεζόν, λοιπόν, πρώτα στην Κ17 και στη συνέχεια στην Κ19, πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (σεζόν 2017-18, 2018-19, 2019-20) κι ένα αδιανόητο σερί 70 αγώνων δίχως ήττα, ενώ έζησε ωραίες και δυνατές στιγμές στο Youth League. Φόρεσε αρχικά την φανέλα με το εθνόσημο στην Εθνική Παίδων, αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών τον Αύγουστο του 2020 για τα παιχνίδια του Nations League.

Προωθήθηκε στην Α’ ομάδα του ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2019, δουλεύει πολύ για να εξελιχθεί, είναι συνετός και υπομονετικός και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να του δοθούν. Πήρε φανέλα βασικού στα τελευταία ματς των play off της σεζόν 2019-2020, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με «κερασάκι στην τούρτα» το γκολ-φάουλ επί του ΟΦΗ στις 4 Ιουλίου του 2020, με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2. Και συνεχίζει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments