Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Μεγάλη Βρετανία κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Προχωρούν οι εμβολιασμοί
Μεγάλη Βρετανία κορωνοϊός: Πάνω από 30.000 είναι οι μολύνσεις στο Νησί το τελευταίο 24ωρο.

Συνεχίζει την μάχη της με τον κορωνοϊό η Μεγάλη Βρετανία. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 30.501 νέα κρούσματα και καταγράφηκαν 316 θάνατοι. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών, στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται δεδομένα από την Αγγλία και την Ουαλία, όχι όμως από τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, σε ό,τι αφορά τους θανάτους, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων.

Το Σάββατο, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως η Βρετανία μετρά πλέον περισσότερους από 70.000 θανάτους από τον κορωνοϊό, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας να ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της νόσου Covid-19 σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας. «Η κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο μεταξύ 8 και 20 Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 616.933», ανέφερε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Παράλληλα, το Νησί βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του σκευάσματος και της AstraZeneca. Βρετανικά ΜΜΕ γράφουν ότι είναι πολύ πιθανό το εμβόλιο να λάβει το «πράσινο» φως σήμερα Δευτέρα. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι αυτό θα είναι το δυνατό όπλο στη φαρέτρα της, καθώς με το εμβόλιο της Οξφόρδης εξασφαλίζουν τις δόσεις που χρειάζονται για να προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο αρμόδιος υπουργός Nadhim Zahawi δήλωσε στην εφημερίδα “The Sun” ότι η έγκριση του εμβολίου θα δοθεί πιθανότατα τη Δευτέρα και οι εμβολιασμοί με AstraZeneca θα αρχίσουν στις 4 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας πίσω από το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό δήλωσε ότι οι ερευνητές πιστεύουν πως θα είναι αποτελεσματικό στη νέα μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό. Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, τόνισε πάντως στους “Sunday Times” ότι απαιτούνται περισσότερες δοκιμές. Καθώς η Ισπανία, η Σουηδία και ο Καναδάς εντάχθηκαν στον κατάλογο των χωρών που κατέγραψαν κρούσματα της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης, ο Soirot είπε: «Μέχρι στιγμής, πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παραμείνει αποτελεσματικό. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, γι’ αυτό θα το δοκιμάσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments