Αθλητισμός

Τάι Λόσον: Έρχεται σε ελληνική ομάδα έκπληξη

Τάι Λόσον: Έρχεται σε ελληνική ομάδα έκπληξη
Τάι Λόσον: Ο Αμερικανός γκαρντ έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ.

Για την απόκτηση του Τάι Λόσον κινείται ο Κολοσσός Ρόδου, κάνοντας «θόρυβο» σε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι μόνο. Την είδηση μεταφέρει το sdna.gr που υποστηρίζει ότι οι Ροδίτες έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον περίφημο Αμερικανό πλέι-μέικερ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ.

Αυτή την περίοδο ο Κολοσσός ψάχνει γκαρντ για να καλύψει το κενό του Ντάστι Χάνας, που αποχώρησε, και σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού αθλητικού σάιτ η ομάδα της Ρόδου προσπαθεί να κάνει το τεράστιο «μπαμ» με την απόκτηση του Τάι Λόσον. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για έναν παίκτη με πλούσια πορεία στο ΝΒΑ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην Κίνα.

Ποιος είναι ο Τάι Λόσον

Ο Λόσον είναι 33 ετών, έχει ύψος 1.80 και προέρχεται από το περίφημο Νορθ Καρολάινα στο NCAA. Στο καλύτερο μπασκετικό πρωτάθλημα του πλανήτη έπαιξε 8 χρόνια και έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την πορεία του στους Ντένβερ Νάγκετς. Ο Λόσον έπαιξε ακόμη σε Χιούστον, Ιντιάνα και Σακραμέντο. Σε όλη αυτή του την πορεία στο ΝΒΑ έπαιξε σε 551 ματς και είχε 12.7 πόντους μέσο όρο. Μοίραζε 6 ασίστ, ενώ είχε και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο.

Ένα μέρος της σεζόν 2011-2012 είχε αγωνιστεί και στην Ζαλγκίρις. Πέρυσι στην Κίνα με την φανέλα των Στάρτζεονς είχε 27.3 πόντους ανά ματς, 8.8 ασίστ και 5.6 ριμπάουντ. Είχε επίσης 42.8% στα τρίποντα.

Το στυλ παιχνιδιού του Λόσον

Ο Λόσον είναι ένας από τους γκαρντ που μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι σκοράρει και πασάρει το ίδιο καλά. Μπορεί το ύψος του να μην τον βοηθούσε ιδιαίτερα στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Μεγάλο του προσόν ήταν η δύναμή του και το καλό του σουτ από μέση απόσταση. Στα χρόνια του με τους Νάγκετς, όπως εύκολα, μπορεί να δείτε και στο YouTube, ήταν μέλος μιας ιδιαίτερα θεαματικής ομάδας. Είναι ιδιαίτερα καλός σε καταστάσεις pick and roll. Στους Νάγκετς πολλές φορές πρόσφερε έτοιμα καλάθια μετά από τέτοιες ενέργειες, είτε με απλές πάσες είτε με alley oops.

Ο Κολοσσός προσπαθεί να τον φέρει στην Ελλάδα και μέχρι το βράδυ, σύμφωνα με το sdna.gr, αναμένονται εξελίξεις, έχοντας σταντ-μπάι μία καλή περίπτωση, που, όμως, δεν είναι του μεγέθους του Λόσον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments