Οικονομία

120 δόσεις: Σήμερα η τελευταία ευκαιρία για να επανενταχθούν οι οφειλέτες

120 δόσεις: Σήμερα η τελευταία ευκαιρία για να επανενταχθούν οι οφειλέτες
120 δόσεις: Σήμερα λήγει η προθεσμία για τους φορολογούμενους να δηλώσουν την επανένταξή τους στην ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων.

Τελευταία ευκαιρία, σήμερα, για τους φορολογούμενους που έχασαν την ρύθμιση της εφορίας από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία μέχρι και τον Νοέμβριο Η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα για τους οφειλέτες που θέλουν να επανενταχθούν.

Για να επανενταχθούν οι φορολογούμενοι στις παλιές ρυθμίσεις θα πρέπει σήμερα να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ αφού προηγουμένως έχουν ρυθμίσει τυχόν άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν τη δόση του Δεκεμβρίου μέσω web banking. Οι δόσεις που έμειναν απλήρωτες από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως και τον Νοέμβριο 2020 θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι οφειλέτες

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020. Οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν τις ρυθμίσεις για τις οποίες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση επανένταξης στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν ότι:

  • είναι πληγέντες από την πανδημία, ήτοι ότι έχει χορηγηθεί παράταση και αναστολή είσπραξης για τις οφειλές τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού και
  • ότι απώλεσαν ρύθμιση του Ν. 4321/2015 ή/και του Ν. 4611/2019 εντός του χρονικού διαστήματος Μαρτίου έως και Νοεμβρίου 2020, και
  • έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Για την επανένταξη στη ρύθμιση, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ελέγχονται δύο στοιχεία:

  • αν έχει γίνει εξόφληση των δόσεων της προϋπάρχουσας ρύθμισης ως εξής: μέχρι και τον Δεκέμβριο 2019 για τη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 και μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 για τη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 και
  • αν έχει γίνει εξόφληση ή ρύθμιση των νέων οφειλών, εκτός από αυτές που τελούν σε αναστολή είσπραξης βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης.
  • Προϋπόθεση για την επανένταξη αποτελεί η εμπρόθεσμη καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου 2020 μέσω web banking ή σε τράπεζα μόνο εάν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω web banking.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments