Διεθνή

Κύκνος: Ο θρήνος για τον χαμένο του έρωτα διέκοψε την κυκλοφορία

Κύκνος: Ο θρήνος για τον χαμένο του έρωτα διέκοψε την κυκλοφορία
Κύκνος: Θα μπορούσε να είναι παραμύθι η ιστορία που εκτυλίχθηκε με ένα ζευγάρι κύκνων στην Γερμανία.

Υπάρχουν αρκετά παραμύθια με πρωταγωνιστές τα όμορφα πουλιά. Και μάλλον δικαίως, καθώς εκτός από την ομορφιά και την γαλήνη που αποπνέουν έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην Γερμανία θα μπορούσε να γίνει ακόμα ένα παραμύθι για τον και τον θάνατο. Για τα δύο βασικά θέματα δηλαδή που καταπιάνεται η λογοτεχνία.

Η είδηση μεταφέρθηκε ως εξής: Ένας κύκνος ήταν η αιτία για να σταματήσει η κυκλοφορία πάνω από είκοσι τρένων στην Γερμανία για περίπου μία ώρα. Τελικά η πυροσβεστική απομάκρυνε το πτηνό και η ταλαιπωρία για τους επιβάτες έληξε.

Το πιο ενδιαφέρον όμως της είδησης που έκανε τον γύρο του κόσμου είναι ο λόγος που ο κύκνος δεν έφευγε από τις σιδηροδρομικές ράγες. Πενθούσε για το χαμό του ταιριού του που λίγο πριν είχε σκοτωθεί.

Τα δύο πουλιά πέταγαν πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, κατά τη διάρκεια «περιήγησής τους» στην περιοχή, ανέφερε η αστυνομία της Κάσελ. Αλλά το ένα από τα πουλιά σκοτώθηκε, πιθανόν διότι άγγιξε εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το συμβάν εκτυλίχθηκε την 23η Δεκεμβρίου.

Το άλλο πουλί, θρηνώντας, κάθισε στο πλάι του νεκρού ταιριού του κι αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες. Χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό. Απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο και το ταίρι του, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα.

Οι μονογαμικοί κύκνοι

Οι κύκνοι ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο ισόβια. Η ερωτική συμπεριφορά τους περιλαμβάνει αμοιβαίο βύθισμα του ράμφους ή στάσεις με τα κεφάλια τους ενωμένα. Το θηλυκό επωάζει κατά μέσον όρο 6 αβγά, ανοιχτόχρωμα και χωρίς κηλίδες, ενώ το αρσενικό είναι άγρυπνος φύλακας, ενώ σε μερικά είδη το αρσενικό συμμετέχει και στην επώαση. Σε περίπτωση επίθεσης, αφού απωθήσουν τον εχθρό, οι κύκνοι παράγουν μια θριαμβευτική κραυγή, όπως και οι χήνες.

Τα μικρά γεννιούνται με κοντό λαιμό και χνουδωτά, αν και είναι ικανά να πετούν και να κολυμπούν μόλις μερικές ώρες αφού εκκολαφθούν. Οι γονείς τα φροντίζουν προσεκτικά για πολλούς μήνες, ενώ σε ορισμένα είδη η μητέρα τα μεταφέρει στην πλάτη της. Τα νεαρά, ανώριμα άτομα φέρουν γκρι ή καφέ στικτό φτέρωμα για 2 ή και περισσότερα χρόνια. Οι κύκνοι ενηλικιώνονται κατά το 3ο ή 4ο έτος και ζουν πιθανόν 20 χρόνια σε φυσική κατάσταση και μέχρι 50 χρόνια σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments