Ελλάδα

Γώγος για άνοιγμα σχολείων: «Πρέπει να γίνει με ασφάλεια»

Γώγος για άνοιγμα σχολείων: «Πρέπει να γίνει με ασφάλεια»
Γώγος για άνοιγμα σχολείων: Για το πως πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Κρίσιμη είναι η αυριανή ημέρα για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο. Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΪ, όλα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι θετικοί στο να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους, ιδιαίτερα για αυτοί των δημοτικών.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ανέβαλαν την οριστική απόφαση για αυτή την εβδομάδα ώστε να έχουν επικαιροποιημένα δεδομένα. Παράλληλα τόνισε ότι «τo άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια».

Επίσης, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό η αύξηση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να εξισορροπήσει οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο δημιούργησε η περίοδος των γιορτών. Ανέφερε πάντως ότι στη χώρα μας η συμμόρφωση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και δεν είδαμε αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ερωτώμενος για αν υιοθετεί την τακτική του ακορντεόν (διαδοχικά lockdown) αποκρίθηκε ότι κανείς δεν την υιοθέτει ενώ σημείωσε πως όσο βαδίζουμε προς την κανονικότητα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, με στόχο να φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού στον πληθυσμό και να κτίσουμε τείχος ανοσίας.

Στις 11 Ιανουαρίου επαναλειτουργούν όλες οι βαθμίδες

Την ίδια ώρα, στο ίδιο Μέσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου. Όπως σημείωσε, το αυστηρό lockdown της μίας εβδομάδας έχει ακριβώς σαν στόχο την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ σε ό, τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες θα επανέλθουν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα που θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες.

Επίσης είπε ότι η εκ νέου επιβολή των αυστηρότερων μέτρων για την επόμενη εβδομάδα αποτελεί προληπτική κίνηση που στόχο έχει ακριβώς την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Δήλωσε δε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν. Αναφορικά με το λιανεμπόριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται βήμα – βήμα και τα όποια μέτρα για άνοιγμα θα λαμβάνονται σιγά – σιγά, «αρκεί», όπως υπογράμμισε, «όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments