Πολιτική

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης
Γιώργος Κώτσηρας: Ένας δικηγόρος στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καθήκοντα υφυπουργού αναλαμβάνει ο Γιώργος Κώτσηρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αρμοδιότητά του θα είναι τα θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι δικηγόρος και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Έχει σπουδάσει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Σπουδές και επαγγελματική πορεία

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Droit administratif et Collectivités Territoriales) από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cézanne” της Γαλλίας.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου («Ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων») και το 2014 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή μελετών σχετικών με το ευρωπαϊκό δίκαιο, δίκαιο επιχειρήσεων (βλ. ενδεικτικά συμμετοχή του στην συγγραφή της κατ´ άρθρον ερμηνείας της Συνθήκης της Λισσαβόνας, νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις κ.α.).

Έχει δημοσιευθεί, επίσης, μετεξέλιξη της διδακτορικής του διατριβής με θέμα «Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων κατά το ενωσιακό δίκαιο και την ελληνική έννομη τάξη» από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη (2015), καθώς και μελέτες σε θέματα διοικητικού και ευρωπαϊκού δικαίου, ενώ έχει διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (διδασκαλία μαθητών Erasmus στη Νομική Σχολή Παν/μίου Αθηνών 2011-16).

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής-εισηγητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων-ημερίδων-νομικών ακαδημιών, ενώ έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό άρθρων δημοσιευμένων στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο.

Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα με ειδίκευση στο δίκαιο ανταγωνισμού-κρατικών ενισχύσεων, διοικητικό, εμπορικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και στην επίλυση (δικαστική-εξωδικαστική) διαφορών από δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων. Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

  • Εξελέγη Βουλευτής Δυτικής Αττικής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019,
  • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,
  • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου,
  • Μέλος της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία,
  • Μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019),
  • Μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του,
  • Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας της Βουλής,
  • Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments