Διεθνή

Διαδήλωση Τραμπ: Οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον

Διαδήλωση Τραμπ: Οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον
Διαδήλωση Τραμπ: Το Κογκρέσο ετοιμάζεται να επικυρώσει την ήττα του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα στις πρόσφατες εκλογές.

Χιλιάδες φανατικοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έχουν συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για την επικύρωση της ήττας του από το Κογκρέσο στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Σύφμωνα με την ανταπόκριση της Λένας Αργύρη από την ΕΡΤ, «η εντολή που έχουν οι αμερικάνικες Αρχές είναι να συλλαμβάνουν όχι μόνον όποιον οπλοφορεί, αλλά όποιον προκαλεί έστω και το παραμικρό επεισόδιο.

Απλοί ψηφοφόροι, εξαιρετικά θυμωμένοι, με τεράστιες σημαίες και πεπεισμένοι ότι οι εκλογές έχουν κλαπεί, παραστρατιωτικές οργανώσεις, ακροδεξιά κινήματα υπέρμαχοι της Λευκής Υπεροχής, όλοι αυτοί χωρίς μάσκες, βρίσκονται αντιμέτωποι με πανίσχυρες δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό που έχει αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον.

Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα είναι κλειστά, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει απαγορευτεί στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης και οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, υπακούοντας στην έκκληση της Δημάρχου να αποφύγουν το κέντρο — όχι μόνο επειδή μπορεί να γίνουν επεισόδια αλλά και λόγω του κορονοϊού που έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην πόλη.

Στους δρόμους έχουν βγει και οι οργανώσεις που στηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούν βία και ρατσιστικά φαινόμενα στην αμερικανική πρωτεύουσα. Όλοι φοβούνται ότι η ένταση θα αυξηθεί, όταν αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι και κυρίως όταν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της συνεδρίασης στο Κογκρέσο».

Η διαδικασία ήδη έχει αρχίσει, ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε Live τις εξελίξεις.

Ο Τραμπ αναμένεται να μιλήσει στους υποστηρικτές του από την πλατεία Ellipse, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου, όπου κι αναμένεται να επαναλάβει τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας, τις οποίες διατυπώνει ανελλιπώς τους τελευταίους 2 μήνες, χωρίς κάποια απόδειξη.

Οι οπαδοί του Τραμπ κρατούν πικέτες με το πρόσωπό του, ενώ κάποιοι φορούν κονκάρδες που λένε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ο πρόεδρός τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments