Πολιτική

Ελλάδα Τουρκία: Καμία πρόσκληση για διερευνητικές επαφές, λέει το ΥΠΕΞ

Ελλάδα Τουρκία: Καμία πρόσκληση για διερευνητικές επαφές, λέει το ΥΠΕΞ
Ελλάδα Τουρκία: Το ελληνικό υπουργείο διέψευσε με επίσημη τοποθέτησή του τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με επίσημη τοποθέτησή του διαψεύδει τις δηλώσεις του Μεββλούτ Τσαβούσογλου περί πρόσκλησης για διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τελευταίος γύρος των διερευνητικών είχε πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ δήλωσε ότι: «Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών».

«Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», σημείωσε ο ίδιος.

Τι δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία καλεί την Ελλάδα για επανεκκίνηση των διερευνητικών εντός του Ιανουαρίου.

Ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

Με μεσάζοντα τον Έντι Ράμα

«Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και έπειτα από τη συνάντηση αυτή στην πρόσκληση του Έντι Ραμα, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα. Αυτή είναι μια πρόσκληση κι εύχομαι η Ελλάδα να μην την αρνηθεί» πρόσθεσε.

«Όταν το 2016 ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν ήθελε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συνομιλίες επέστρεψαν στην ατζέντα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία την περίοδο της καραντίνας, είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις διερευνητικές επαφές. Η Ελλάδα είπε ότι θα μπορούσε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις μετά τις 11 Ιανουαρίου», σημείωσε

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε αναφορά και στο καθεστώς της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δύο κράτη στο νησί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments