Θέσεις Εργασίας

ΕΟΔΥ προσλήψεις: Δέκα νέες θέσεις εργασίας στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

ΕΟΔΥ προσλήψεις: Δέκα νέες θέσεις εργασίας στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας
ΕΟΔΥ προσλήψεις: Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας θα ενισχυθεί άμεσα με δέκα άτομα προσωπικό.

Οι προσλήψεις αφορούν ΠΕ Ιατρών. Οι ενδιαφερόμενοι θα απασχοληθούν καταρχήν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΔΥ. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ο ΕΟΔΥ δύναται κατά την ελεύθερη αυτού κρίση και αξιολογώντας τις επιμέρους συνθήκες να τους αποστείλει οπουδήποτε κρίνεται αναγκαίο εντός της Ελληνικής Επικράτειας ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Λίγα λόγια για τον ΕΟΔΥ

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ), πρώην Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), συνιστά το επιχειρησιακό κέντρο σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα με προληπτικό, λειτουργικό και παρεμβατικό χαρακτήρα. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και έχει έδρα τον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής.

Ο ΕΟΔΥ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που ιδρύθηκε αρχικά με το Νόμο 4600 το Μάρτιο του 2019 (ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ΝΠΔΔ) και έλαβε την τωρινή του μορφή με το Νόμο 4633 τον Οκτώβριο του 2019. Αποτελεί τον καθολικό διάδοχο του προϋφιστάμενου ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, το οποίο αντικαταστάθηκε από τον Νόμο 4600/2019.

Ο σκοπός του ΕΟΔΥ είναι η προστασία και βελτίωση της υγείας και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού. Για το λόγο αυτό ο ΕΟΔΥ ενισχύει τις λοιπές υπηρεσίες δημόσιας υγείας για την προστασία του πληθυσμού και την αντιμετώπιση απειλών κατά της ανθρώπινης υγείας που οφείλονται σε μεταδοτικά νοσήματα, μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων και της κατάθεσης προτάσεων και μέτρων παρέμβασης.

Ο ΕΟΔΥ, επιπλέον, αναπτύσσει και προωθεί δράσεις που αποσκοπούν στην προαγωγή της υγείας και στις βασικές του λειτουργίες περιλαμβάνεται η επιδημιολογική επιτήρηση, η εκτίμηση κινδύνου, η παροχή γνωμοδοτήσεων σε επιστημονικά θέματα, καθώς και η παροχή επιδημιολογικών δεδομένων και στατιστικών στοιχείων στους αρμόδιους φορείς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ άλλων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έχει αναλάβει να δημοσιεύει καθημερινώς τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξή της στην Ελλάδα.

Ως όργανα διοίκησης του ΕΟΔΥ ορίζονται σύμφωνα με την πιο πρόσφατη νομοθεσία το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ), ο Πρόεδρος του ΔΣ και οι δύο Αντιπρόεδροι, εκ των οποίων ο ένας είναι αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα και ο άλλος για τα μη μεταδοτικά. Τα έξι μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του ΕΟΔΥ ορίζονται με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού Υγείας και η θητεία τους είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη θητεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments