Αθλητισμός

Χρήστος Δώνης Παναθηναϊκός: Δεν έπιασε στην Άσκολι – Τι γίνεται με τον Βέλλιο

Χρήστος Δώνης Παναθηναϊκός: Δεν έπιασε στην Άσκολι – Τι γίνεται με τον Βέλλιο
Χρήστος Δώνης Παναθηναϊκός: Ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού» δεν «έπιασε» στην ιταλική ομάδα.

Ο Χρήστος Δώνης δεν «έπιασε» στην Άσκολι, έχει κάνει μόλις 5 συμμετοχές στη Serie B και μία στο Copa Italia, ενώ ο προπονητής του Αντρέα Σοτίλ δεν τον υπολογίζει. Η ομάδα του προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ ο ίδιος μάλλον θα αποχωρήσει από τον σύλλογο μέσα στον Ιανουάριο.

Στην περίπτωσή του αναφέρεται η αθλητική εφημερίδα Sportday, ενώ αναφέρεται και στον συμπαίκτη του στην ιταλική ομάδα, τον Απόστολο Βέλλιο που και αυτός δεν έχει ικανοποιήσεις τους ανθρώπους της Άσκολι. Ο Έλληνας επιθετικός έχει 8 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας χωρίς να έχει σημειώσει κάποιο γκολ.

«Πρόωρο τέλος είχε η καριέρα στην Ιταλία για τον Βέλλιο και για τον Δώνη. Νομίζω, όμως, ότι μόνο ο Χρήστος μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα. Εδώ που τα λέμε, ούτε η Πανάθα έχει μέσο με τα χαρακτηριστικά του και ας γκρίνιαζαν άπαντες εδώ και μία διετία, ούτε στο Περιστέρι έχουν χαφ να παίζει κάθετα σαν… σύρτης σε άμυνα και επίθεση. Για τον Απόστολο δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως θα επαναπατριστεί…», γράφει η Sportday.

Μερικά λόγια για τον Χρήστο Δώνη

Ο Χρήστος Δώνης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου την 1η Ιουλίου 2012, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας έως το 2015. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην επικράτηση της ομάδας του με σκορ 4-0 επί της Προοδευτικής στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε μια αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό, η οποία διεξήχθη στις 18 Δεκεμβρίου 2013, πετυχαίνοντας, στη διάρκειά της, το πρώτο του τέρμα με την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Τον Ιανουάριο του 2015 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Στις 21 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς άνοιξε το σκορ στην εντός έδρας επικράτηση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Κέρκυρα για το Ελληνικό Πρωτάθλημα που έληξε 4-0. Αυτό ήταν το δεύτερό του γκολ με τη φανέλα του «τριφυλλιού» στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Έτσι, τον Μάϊο του 2018 ανανέωσε ξανά τη συνεργασία του με τους «πράσινους» έως τον Ιούνιο του 2020.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά την πάροδο των χρόνων, έχει δοθεί πολλές φορές δανεικός σε άλλες ελληνικές ομάδες. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός για έξι μήνες στην ελβετική Λουγκάνο, όπου αγωνιζόταν και ο αδελφός του Τάσος. Επιπλέον, στις 28 Ιουνίου 2016 παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός, για έναν χρόνο στον ΠΑΣ Γιάννινα αν και έναν χρόνο μετά, αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να συνεχίσει, εκ νέου ως δανεικός, στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Στον Παναθηναϊκό συνολικά είχε 137 συμμετοχές με 6 γκολ και 7 ασίστ. Στην Άσκολι πήγε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments