Ελλάδα

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Αμύνταιο και Σητεία

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Αμύνταιο και Σητεία
Σε αυστηρό lockdown παραμένουν μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Τοπική Κοινότητα Κέλλης και η Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου.

Συνεχίζει να προβληματίζει τις αρχές το υψηλό ιικό φορτίο σε Φλώρινα και Λασίθι, με την Πολιτική  Προστασία να αποφασίζει την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την Τοπική Κοινότητα Κέλλης και την Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου. Μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου λοιπόν, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων των Κοινοτήτων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας, ενώ από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται και οποιασδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός των Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα:

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κοινότητας Κέλλης, του Δήμου Αμύνταιου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Κοινότητας Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Κοινοτήτων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός των Κοινοτήτων , εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

H αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης των Κοινοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών, παραπέμπεται στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή 15/1. Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 15-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 18-01-2021.

Παράταση των μέτρων και στη Σπερχειάδα:

Την ίδια ώρα παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και στην Κοινότητα Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. H αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης και η εξέταση των σχετικών δεικτών θα συζητηθεί επίσης στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής της 15η Ιανουαρίου. Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για Κέλλη και Παλαίκαστρο ισχύουν και για την Κοινότητα Σπερχειάδας μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments