Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις
Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν τα 650 ευρώ. Οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο.

Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση, η οποία εκπνέει τις επόμενες ώρες, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για περαιτέρω παράταση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, με τη χρήση των κωδικών TaxisNet, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myΘέρμανση, που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.aade.gr/mythermansi.

Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης χωρίζεται σε δυο ενότητες. Η πρώτη, με τον τίτλο «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος», είναι για την υποβολή της αίτησης. Η δεύτερη, με τίτλο «Τα Παραστατικά μου», είναι για την καταχώριση των αποδείξεων αγοράς ειδών καυσίμων (εξαιρείται το πετρέλαιο). Η διασταύρωση για το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται αυτόματα και δεν απαιτείται η επισύναψη πιστοποιητικών.α

Σημειώνεται ότι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν τα 650 ευρώ, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας (π.χ. επιδότηση 500 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 1.000 ευρώ).

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει τις τελευταίες οδηγίες για τους δικαιούχους, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι αν τα στοιχεία του αιτούμενου δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία που αναγράφουν τα τιμολόγια, τότε οι αγορές δεν θα εντοπιστούν από το σύστημα και θα ζητηθεί πίσω το επίδομα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν και οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν αλλάξει οι ένοικοι των διαμερισμάτων.

Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ νια υποβολή αίτησης για το επίδομα θέρμανσης;

  • Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς.
  • Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα τακτοποιούνται, εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών. Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Ποιες αγορές καυσίμων θέρμανσης θα συμμετέχουν στο επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2020 – 2021;

Οι αγορές που αφορούν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζα (πέλετ) υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από 1 Οκτωβρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2020, ημερομηνία από την οποία αρχίζει η διάθεσή του. Κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments