Τεχνολογία

WhatsApp: Πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια κλήσεις την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

WhatsApp: Πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια κλήσεις την Παραμονή Πρωτοχρονιάς
WhatsApp: Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των lockdown, οι γιορτές του 2020 ήταν πολύ πιο διαφορετικές.

Το WhatsApp Messenger είναι μια ιδιόκτητη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων για smartphones. Εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, οι χρήστες μπορούν να στείλουν ο ένας στον άλλο εικόνες, βίντεο, ήχους και μηνύματα πολυμέσων.

Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Android, BlackBerry OS, BlackBerry 10, iOS, Series 40, Symbian (S60) και Windows Phone. Η WhatsApp Inc ιδρύθηκε το 2009 από τους δύο βετεράνους της Yahoo!, Brian Acton και Jan Koum και η βάση της εταιρείας βρίσκεται στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Και παρότι υπάρχει ανταγωνισμός με μια σειρά από ασιατικές υπηρεσίες μηνυμάτων (όπως η LINE, KakaoTalk και WeChat), εντέλει το WhatsApp χειριζόταν δέκα δισεκατομμύρια μηνύματα ανά ημέρα από τον Αύγουστο του 2012. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, το WhatsApp έχει επηρεάσει τα SMS σε κινητά τηλέφωνα όπως το Skype επηρέασε τις διεθνείς κλήσεις στα σταθερά.

Επιπλέον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των lockdown, έκανε τις γιορτές του 2020 πολύ πιο διαφορετικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η… έναρξη του 2021 μιας και το WhatsApp του Facebook σημείωσε ρεκόρ με 1,4 δισεκατομμύρια κλήσεις και βιντεοκλήσεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τις περισσότερες κλήσεις σε μια μέρα στην ιστορία της εφαρμογής.

Και αξίζει να αναφέρουμε πως σε σχέση με την περσινή Παραμονή, σημείωσε αύξηση 50%, ενώ ξεπέρασε και τις πρώτες μέρες της καραντίνας τον προηγούμενο Μάρτιο. Από την άλλη, το Messenger με τη σειρά του σημείωσε ρεκόρ στις ΗΠΑ σε ομαδικές βιντεοκλήσεις με πάνω από 3 άτομα και το κορυφαίο AR effect ήταν το «2020 Fireworks» ενώ υπήρξαν επίσης 55 εκατομμύρια livestreams σε Instagram και Facebook.

Να αναφέρουμε πως το WhatsApp χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη έκδοση του Extensible Messaging & Presence Protocol (XMPP). Μετά την εγκατάσταση, δημιουργεί ένα λογαριασμό χρήστη χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου ενός ατόμου ως το όνομα χρήστη. Το λογισμικό τότε συγκρίνει αυτόματα όλους τους αριθμούς τηλεφώνου από τις επαφές της συσκευής και τα καταχωρεί στη λίστα επαφών των χρηστών του WhatsApp. Επίσης, από τις 15 Αυγούστου του 2012, το προσωπικό της WhatsApp υποστηρίζει ότι τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα τόσο για iOS όσο και για Android (μη συμπεριλαμβανομένων των BlackBerry, Windows Phone και Symbian).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments