Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πάνε από σήμερα στα atm

Μείωση ενοικίου: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πάνε από σήμερα στα atm
Μείωση ενοικίου: Η πληρωμή του 50% των «κουρεμένων» ενοικίων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα Νοεμβρίου που έχασαν λόγω της υποχρεωτικής μείωσης 40% .

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ιδιοκτήτες ακινήτων για το 50% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν τον Νοέμβριο.Οι πληρωμές αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο. Στις δηλώσεις όπου θα εντοπιστούν λάθη η πληρωμή θα μεταφερθεί στο δεύτερο γύρο πληρωμών την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Η πληρωμή του 50% των «κουρεμένων» ενοικίων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα Νοεμβρίου που έχασαν λόγω της υποχρεωτικής μείωσης 40% .

Πως γίνονται οι αποζημιώσεις

Τα φυσικά πρόσωπα που εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%, από το μήνα Νοέμβριο και εφεξής, αποζημιώνονται με το 50%, σύμφωνα με διατάξεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταβολής ποσού ίσου με το ήμισυ της μείωσης των μισθωμάτων των μηνών αυτών, στον τραπεζικό λογαριασμό τους που έχει γνωστοποιηθεί στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Η ΑΑΔΕ έχει ανοίξει παράλληλα την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid και για τα κουρεμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα διενεργείται σε δύο κύκλους.  Ο πρώτος κύκλος ξεκινά 15 ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης Covid» και ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την λήξη της παραπάνω προθεσμίας.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης

  • Οι εκμισθωτές, φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμβαση μίσθωσης για ακίνητα επί των οποίων έχουν εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας και εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα για τον μήνα Νοέμβριο και εφεξής από τους αντισυμβαλλόμενους, μισθωτές, κατ’ επιταγή του νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19.
  • Οι υπεκμισθωτές, φυσικά πρόσωπα, που βάσει δικαιώματος υπεκμίσθωσης, έχουν συνάψει σύμβαση υπεκμίσθωσης και εισπράττουν μειωμένο υπομίσθωμα για τον μήνα Νοέμβριο και εφεξής από τους αντισυμβαλλόμενους, υπομισθωτές, κατ’ επιταγή του νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19.
  • Οι κληρονόμοι εκμισθωτών και υπεκμισθωτών που έχουν αποβιώσει, υποχρεούνται να υποβάλλουν στη Δ.Ο.Υ. όπου υπάγεται ο κληρονομούμενος τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι έχουν καταστεί κληρονόμοι του αποβιώσαντος ώστε να ενημερωθούν τα στοιχεία του Φορολογικού Μητρώου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments