Ελλάδα

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο λόγω πορείας αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα

Μετρό: Κλείνει ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο λόγω πορείας αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα
Μετρό: Από τις 16:00 το απόγευμα θα είναι κλειστός ο συγκεκριμένος σταθμός λόγω πορείας αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Από τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης κλείνει ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο μετά από σχετική εντολή της Αστυνομίας. Έτσι, οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση για τους επιβάτες.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου υπάρχει κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια στις 17:30 για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι να μεταφερθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ πριν από τρεις μέρες μεταφέρθηκε αναγκαστικά και εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς η υγεία του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Το ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη» ξεκίνησε την απεργία πείνας μετά τη μεταφορά του στις Φυλακές Δομοκού από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου.

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, σε επικοινωνία που είχε το newsbomb.gr μαζί της (16/1) επιβεβαίωσε τη μεταγωγή του κρατούμενου στο νοσοκομείο της Λαμίας. «Έγινε μεταγωγή με τη βία, διότι δεν ήθελε. Τον μετέφεραν κάποιοι που φορούσαν κουκούλες δεν γνωρίζουμε τι ήταν, στο νοσοκομείο της Λαμίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ήδη είχε προηγηθεί γνωμάτευση ενός τοπικού γιατρού, γιατί δεν υπάρχει γιατρός στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, που συνέστησε τη μεταγωγή στο νοσοκομείο».

«Έχει μεταβεί γιατρός της επιλογής μας στο νοσοκομείο, που επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω απώλειας βάρους, οξέωσης και συμπτώματα που παραπέμπουν σε θρομβοφλεφίτιδα, ενώ ήδη πάσχει από αγγειακά προβλήματα, και υπάρχει κίνδυνος αγγειακού επεισοδίου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε άρνηση στο να λάβει την αγωγή που του συνέστησαν αλλά και στο να μεταβεί στο νοσοκομείο. «Η εμπειρία που είχε από παλαιότερη νοσηλεία εκεί ήταν οδυνηρή από τις συνθήκες κι όχι από το προσωπικό. Το τονίζω αυτό, μιλάω για τις συνθήκες νοσηλείας του κρατούμενου. Πρέπει να ξεκλειδώσουν δυο-τρεις πόρτες για να φτάσει ένας φρουρός να παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί, φανταστεί πόση ώρα θα χρειαστεί νοσηλευτής ή γιατρός. Ο ίδιος είναι και σε μια κατάσταση που δύσκολα θα μπορεί να καλέσει σε βοήθεια αν χρειαστεί».

Επίσης, σχολίασε πως «υπήρξε η άρνησή του για αυτό και μεταφέρθηκε με τη βία. Είναι στην ένατη ημέρα απεργίας πείνας, έχει απώλεια άνω του 15% σε σωματικό βάρος και κατά τους γιατρούς υπάρχουν φόβοι πρόκλησης σοβαρών βλαβών, λόγω των αυξομειώσεων σακχάρου και κακής εγκεφαλικής λειτουργίας. Προφανώς όλες αυτές οι αξιολογήσεις έφεραν τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments