Πολιτική

Ζέφη Δημαδάμα: Κομματικό στέλεχος με παρενόχλησε σε ασανσέρ

Ζέφη Δημαδάμα: Κομματικό στέλεχος με παρενόχλησε σε ασανσέρ
Ζέφη Δημαδάμα: Μετά την αποκάλυψη - καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, δεκάδες γυναίκες από όλους τους χώρους, βγαίνουν ανοιχτά να μιλήσουν για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη παλιότερα από κομματικό στέλεχος αναφέρθηκε σε δηλώσεις η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα. Η εφημερίδα «Τα Νεα» φιλοξενεί σήμερα την αποκάλυψή της για την παρενόχληση που είχε δεχθεί.

Είναι φανερό ότι η Σοφία Μπεκατώρου έχει ανοίξει τον δρόμο για άλλες γυναίκες από όλους τους χώρους να βγουν και να καταγγείλουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης που έχουν βιώσει.

Η Ελλάδα ζει το δικό της κίνημα #Me Too και οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές. Η κ. Δημαδάμα είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου (…) Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ ‘ένδειξη συμπάθειας’ όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης». Στη συνέχεια η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ είπε: «Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δεν θέλω κάτι τέτοιο είπα».

Η παρενόχληση έγινε στα πρώτα βήματά της στην πολιτική

«Πριν από πολλά χρόνια έγινε. 20 χρόνια πριν… Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα». «Όχι δεν είναι ενεργός στην πολιτική», απάντησε η κ. Δημαδάμα σε ερώτηση που της έγινε.

Όπως επισήμανε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, «όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα επεξεργαστεί κάνεις για να πάει παρακάτω. Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν και ποτέ παρά μόνο στην οικογένειά μου και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά».

«Πολλές γυναίκες έρχονται μιλούν σε εμάς σε ευρύτερα εργασιακό χώρο, και έχουμε βοηθήσει γυναίκες που χρειάζονται νομικό σύμβουλο για να καταγγείλουν αυτά που έχουν πει», δήλωσε στη συνέχεια.

«Πρέπει να ανοίξουν στόματα με βάση την εμπειρία μας και την προσπάθεια που κάνουμε… Όχι σημαίνει όχι», υπογράμμισε. «Δεν θέλουμε να διαφεντεύσουμε τους άνδρες», ανέφερε.

Να θυμίσουμε ότι μετά τη Σοφία Μπεκατώρου μια σειρά πρώην αθλήτριες μίλησαν για τα δικά τους αντίστοιχα βιώματα, η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, ενώ υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες φοιτητριών στο ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.

Μάλιστα, χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με την Σοφία Μπεκατώρου για να της δηλώσει την υποστήριξή της.

Δείτε τις δηλώσεις της Ζέφης Δημαδάμα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments