Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Σέντρα με τους μεγάλος

Κύπελλο Ελλάδας: Σέντρα με τους μεγάλος
Κύπελλο Ελλάδας: Σέντρα σήμερα στη διοργάνωση με πέντε παιχνίδια ομάδων της Super League.

Με τις πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» συνεχίζεται το διήμερο 20-21 Ιανουαρίου το Κύπελλο Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι στην κλήρωση της 5ης Ιανουαρίου μπήκαν μόνο οι 14 ομάδες της Super League, καθώς η ΕΠΟ δεν είχε πάρει ξεκάθαρη απάντηση από την αρμόδια Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναφορικά με τη συμμετοχή στη διοργάνωση και ομάδων από τη Super League 2. Η φάση των «16» περιλαμβάνει έξι ζευγάρια, οι νικητές των οποίων θα προκριθούν στην προημιτελική φάση, εκεί όπου πέρασαν χωρίς αγώνα ο Παναθηναϊκός και η Λαμία.

Οι ομάδες που μετέχουν στους «16» θα προσπαθήσουν, ει δυνατόν, να εξασφαλίσουν από το πρώτο παιχνίδι το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς, ενώ σε διαφορετική ποερίπτωση, θα επιδιώξουν να πάρουν από την πρώτη αναμέτρηση το προβάδισμα για την πρόκριση, προκειμένου να τελειώσουν τη… δουλειά στη ρεβάνς.

Το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας έχει ως εξής:

  • Πανθεσσαλικό 15:00 Βόλος-ΟΦΗ
  • «Κλ. Βικελίδης» 15:00 Άρης-Αστέρας Τρίπολης
  • Γηπ. Τούμπας 17:15 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ
  • Γηπ. Παναιτωλικού 19:30 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός
  • ΟΑΚΑ 21:30 ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

Χωρίς VAR τα πρώτα παιχνίδια

Να τονιστεί πως στους “16” δεν θα υπάρχει VAR λόγω του ότι το κόστος σε αυτή τη φάση πρέπει να καλυφθεί από την ΕΠΟ για κάθε ματς ξεχωριστά και δεν ισχύει ό,τι στο πρωτάθλημα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει εγκριθεί η τροποποίηση της σύμβασης, ώστε να μπορούν να γίνονται και οι αγώνες κυπέλλου με VAR και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπογραφεί η σχετική τροποποίηση της σύμβασης με την ολοκλήρωση του νομικού ελέγχου.

Μέχρι τότε για να προσφερθεί η υπηρεσία θα πρέπει να καλυφθεί το κόστος από την ΕΠΟ και κάτι τέτοιο φαίνεται αυτή την στιγμή να μην μπορεί να καλυφθεί, γι’ αυτό και δεν θα έχουμε την… τεχνολογία προς το παρόν (το πιθανότερο είναι θα χρησιμοποιηθεί στα ημιτελικά και τον τελικό), γι’ αυτό άλλωστε και έχουν τοποθετηθεί αρκετοί νέοι διαιτητές, που δεν έχουν πιστοποίηση VAR.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments