Διεθνή

Φωτιά σε εργοστάσιο που παρασκευάζει εμβόλια της AstraZeneca – Πέντε νεκροί

Φωτιά σε εργοστάσιο που παρασκευάζει εμβόλια της AstraZeneca – Πέντε νεκροί
Φωτιά σε εργοστάσιο: Πέντε νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας «Serum Institute of India» στην Ινδία, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμβολίων παγκοσμίως.

Το Serum Institute of India παρασκευάζει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Astra Zeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Συναγερμός σήμανε στην Ινδία όταν έπιασε μια μεγάλης έκτασης φωτιά στην μεγαλύτερη μονάδα παρασκευής εμβολίων στον κόσμο. Από την φωτιά πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Πέντε οι νεκροί

«Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί» από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αντάρ Πουναουάλα απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Νωρίτερα, ινδικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από ένα τεράστιο σύννεφο γκρίζου καπνού που υψωνόταν πάνω από το μεγάλο εργοστάσιο της περιοχής, όπου αυτή την περίοδο παρασκευάζονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ωστόσο, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν υπό κατασκευή χώρο μακριά από το σημείο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων. «Η εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή», δήλωσε πηγή από το Serum Institute, διευκρινίζοντας ότι «η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νέο υπό κατασκευή εργοστάσιο». «Έχουν σταλεί στο σημείο έξι ή επτά πυροσβεστικά οχήματα. Δεν διαθέτουμε άλλες πληροφορίες προς το παρόν σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς ή για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος.

Υπενθυμίζεται πως η Ινδία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ, με περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αν και το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα είναι ένα από τα μικρότερα παγκοσμίως. Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, πως στις αρχές του μήνα οι ινδικές αρχές ενέκριναν δύο εμβόλια κατά της Covid-19 για έκτακτη χρήση: αυτό της AstraZeneca το οποίο παράγεται στο προαναφερθέν εργοστάσιο και το Cavaxin το οποίο έχει αναπτύξει η τοπική εταιρεία Bharat Biotech.

Σημειώνεται, τέλος, πως η φιλόδοξη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, με στόχο να έχουν εμβολιαστεί 300 εκατομμύρια άνθρωποι ως τον Ιούλιο, ξεκίνησε μόλις το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments