Οικονομία

Project manager: Θα αναλάβει την έκδοση εκκρεμών συντάξεων

Project manager: Θα αναλάβει την έκδοση εκκρεμών συντάξεων
Project manager: Την τοποθέτηση ειδικού project manager για τη διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων σε συνεργασία με το e-ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την τοποθέτηση ειδικού project manager για τη διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων σε συνεργασία με το e-ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι: «το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως για μένα η νέα ΔΕΗ σε αυτό το Υπουργείο», ενώ προανήγγειλε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί project manager που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα.

Τονίζεται ότι σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες συντάξεις ξεπερνούν τις 170.000, ενώ υπάρχουν 122.000 εκκρεμότητες που αφορούν την έκδοση επικουρικών συντάξεων και 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ παροχές.

Οι τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας

Επιπλέον ο αρμόδιος υπουργός παρουσίασε και τις τρεις μεγάλες πρωτοβουλίες του Υπουργείου, που θα συνδυαστούν με αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις:

  • Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις, και το νομοσχέδιο για την κατάρτιση. Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις είναι εκπλήρωση βασικής προγραμματικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και το νομοσχέδιο για την κατάρτιση, προκειμένου το σύστημα να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, να συνδεθεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Κατάρτισης με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μεταξύ άλλων εξετάζεται κάλεσμα σε έμπειρους, συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους για να υποστηρίξουν τις διαδικασίες απονομής με οκτάμηνες συμβάσεις έργου.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας ‘Αννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και η Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ματθούλα Τριανταφύλλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments