Τεχνολογία

Instagram: Νέα εμφάνιση για τα stories στο desktop

Instagram: Νέα εμφάνιση για τα stories στο desktop
Instagram: Πλέον υπάρχει design τύπου καρουζέλ.

Νέες αλλαγές ήρθαν στο Instagram. Ύστερα από δοκιμές μερικών εβδομάδων, η δημοφιλής εφαρμογή αναβαθμίζει την εμφάνιση των Stories στο desktop. Το νέο interface αλλάζει και κάνει πιο εύκολο για τους χρήστες να βλέπουν τα Stories από το desktop ή το laptop τους. Τι σημαίνει αυτό;

Πλέον υπάρχει design τύπου καρουζέλ, όπου ο χρήστης μπορεί να δει στο κέντρο το νέο story, στα αριστερά αυτό που είδε ήδη και στα δεξιά αυτά που έρχονται. Επίσης, κάνοντας κλικ μπορεί να επιλέξει αυτόματα αυτό που τον ενδιαφέρει παραλείποντας τα υπόλοιπα.

Σημειώνεται ότι το Instagram σταδιακά έχει αυξήσει τα χαρακτηριστικά που προσφέρει μέσω desktop, κάνοντας διαθέσιμη ακόμα και την πρόσβαση στα μηνύματα.

Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά του Instagram:

Ο χρήστης μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία μέσω της εφαρμογής ή να χρησιμοποιήσει κάποια που έχει ήδη αποθηκευμένη στο τηλέφωνό του. Πριν την κοινοποιήσει μπορεί να εφαρμόσει εφέ και φίλτρα, να επισημάνει άλλους χρήστες στις δημοσιεύσεις του (tag), να προσθέσει περιγραφή και τοποθεσία και να την κοινοποιήσει κατευθείαν στο Facebook, στο Twitter, στο Flickr, στο Tumblr και στο Foursquare. Ακόμα, υπάρχουν και οι ιστορίες (stories), όπου κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει μία φωτογραφία, ένα βίντεο, να δημιουργήσει boomerang και πολλά άλλα τα οποία μπορούν δουν οι ακόλουθοί του (ιδιωτικός λογαριασμός) ή όλοι οι χρήστες του Instagram (δημόσιος λογαριασμός). Τέλος, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει live video (ζωντανή αναμετάδοση) και, μάλιστα, να προσθέσει μαζί και έναν ακόλουθό του.

Οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν και να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών μέσω ειδικά σχεδιασμένων φίλτρων και ειδικών εργαλείων επεξεργασίας. H δυνατότητα εγγραφής και ο διαμοιρασμού βίντεο ενσωματώθηκε στο Instagram τον Ιούνιο του 2013. Η μέγιστη διάρκεια του βίντεο είναι το ένα λεπτό με ελάχιστο χρόνο τα τρία δευτερόλεπτα. Επίσης, το καλοκαίρι του 2018 δημιουργήθηκε και το IGTV, μια ενότητα της εφαρμογής όπου οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν βίντεο άνω του ενός λεπτού.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Instagram μπορεί και να μην την κατεβάσει την εφαρμογή και να μπει από έναν άλλον ιστότοπο, να δημιουργήσει ένα λογαριασμό με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης καθώς και να συμπληρώσει στοιχεία στο προφίλ του. Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές Apple iOS, Android και Windows Phone. Για σύνδεση στο λογαριασμό από πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser), πηγαίνει κανείς στη διεύθυνση http://instagram.com και συνδέεται με το όνομα χρήστη και τον κωδικό του για το Instagram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments