Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Συναντήθηκε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα – Όλα όσα συζήτησαν

Κώστας Καραμανλής: Συναντήθηκε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα – Όλα όσα συζήτησαν
Κώστας Καραμανλής: «Ας αφήσουμε τις διχόνοιες του παρελθόντος. Για πρώτη φορά νομίζω η Περιφέρεια, το ΤΕΕ, ο Δήμος, η κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει στη λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη, με τα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, της κατασκευής του οδικού άξονα flyover και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, καθώς και η κατάσταση στον ΟΑΣΘ και τα αντιπλημμυρικά έργα στις Σέρρες να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησής τους.

Από την πλευρά του, ο κος Καραμανλής επεσήμανε ότι έχει γίνει επίσημα η πρόταση να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα της παράκαμψης των Γιαννιτσών και του τμήματος Μαυροβούνι – Έδεσσα. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι όταν δημοπρατούνται ή εξαγγέλλονται τα έργα θα πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη χρηματοδότηση και προσέθεσε το εξής: «Εδώ λοιπόν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το έργο αυτό είναι ένα από τα κεντρικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν».

Σχετικά με τον οδικό άξονα flyover, ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι «η διαδικασία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς» και δήλωσε αισιόδοξος ότι μέχρι το 2026 η Θεσσαλονίκη θα έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο παράλληλο αυτοκινητόδρομο που θα ενισχύσει την κυκλοφορία της σημερινής περιφερειακής οδού. Για το Μετρό ανέφερε ότι «το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι εργασίες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2023».

Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε πως «έχει ληφθεί μια απόφαση η οποία ακούει σε ένα σύνθημα, σε μια πραγματικότητα: εμείς θέλουμε και αρχαία και μετρό» και σημείωσε: «Ας αφήσουμε τις διχόνοιες του παρελθόντος. Για πρώτη φορά νομίζω η Περιφέρεια, το ΤΕΕ, ο Δήμος, η κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει στη λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης. Μερικοί ακόμη έχουν αντίθετες απόψεις περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί μια οριστική λύση ως προς το Μετρό της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους Θεσσαλονικείς για πολλά χρόνια και θα βρει τον δρόμο του».

Σχετικά με την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι όταν ο ίδιος ανέλαβε το υπουργείο «η Θεσσαλονίκη είχε 235 λεωφορεία ενώ σήμερα έχει 450», αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση πάνω 80%. Επιπλέον σχολίασε ότι έχουν δοθεί δρομολόγια στα ΚΤΕΛ ενώ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη η μεταρρύθμιση της εκμίσθωσης λεωφορείων με το σύστημα του leasing. «Έχουμε όμως αρκετά βήματα να κάνουμε γιατί ξέρουμε ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πρέπει να βελτιώνουμε καθημερινά τις συγκοινωνίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι προχωράει το έργο της σύνδεσης του σιδηρόδρομου Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες και εκτίμησε ότι θα παραδοθεί προς χρήση σε 1,5 χρόνο. Για το έργο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, εξήγησε ότι η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού που σήμερα δεν συνδέεται με εθνικό δρόμο με τη Θεσσαλονίκη και σχολίασε ότι το έργο πλέον μπαίνει σε ράγες υλοποίησης καθώς ανακοινώνεται, ανεξάρτητα από το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα επιλεγεί, ότι το έργο που θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments