Οικονομία

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Ποιους αφορά

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Ποιους αφορά
ΟΑΕΔ: Παράταση στα επιδόματα ανεργίας για άλλους δύο μήνες προανήγγειλε χθες μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Παράταση στα επιδόματα ανεργίας για άλλους δύο μήνες προανήγγειλε χθες μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στα 534 ευρώ σε εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και την προϋπόθεση που έχει τεθεί στους εργοδότες να μην υπάρχουν απολύσεις. Το κόστος των μέτρων που θα δοθεί ξεπερνά τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Τι θα ισχύει στην επιδοτούμενη απασχόληση

Ο υπουργός είπε επίσης πως το υπ. Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.

«Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε., δεν είναι εποχή για να κάνει κανείς λάθη σε αυτόν τον τομέα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Χαζηδάκης.

Έρχονται αλλαγές και επιδόματα

Αλλαγές στο ύψος και τη διάρκεια καταβολής των επιδομάτων ανεργίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σύμφωνα και με την έκθεση Πισσαρίδη σημείωσε προ ημερών ο υπουργός Εργασίας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm». Προτείνεται σημαντικά υψηλότερο επίδομα για μικρότερο όμως χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, εφόσον ο άνεργος παραμένει εκτός αγοράς εργασίας, θα καλείται να συμμετέχει σε κατάλληλα στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης.

Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας

Οι υποχρεώσεις του κατόχου δελτίου ανεργίας συνίστανται στα εξής:

  •  Το δελτίο ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.
  • Όσον αφορά στους δικαιούχους τακτικής επιδότησης ανεργίας, επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες επιπλέον, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.

Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν και πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments