Ελλάδα

Σμαράγδα Καρύδη: Απάντησε στη δήλωσή της η Ζέτα Δούκα

Σμαράγδα Καρύδη: Απάντησε στη δήλωσή της η Ζέτα Δούκα
Σμαράγδα Καρύδη: Η δήλωσή της οδήγησε τη συνάδελφό της να της απευθυνθεί προσωπικά.

Η Σμαράγδα Καρύδη αναφέρθηκε στις καταγγελίες που συγκλονίζουν τον κόσμο του θεάτρου -και όχι μόνο. Όμως, η τοποθέτησή της ανάγκασε τη Ζέτα Δούκα, που είχε ανοίξει τη «βεντάλια» των καταγγελιών στον χώρο του θεάματος, να παρέμβει. Τι συνέβη;

Η Σμαράγδα Καρύδη σε ανάρτησή της στο Facebook, ανάμεσα σε άλλα, έγραψε: «στηρίζω με όλη μου τη ψυχή τις γυναίκες και τα αγόρια που έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης. Τους πιστεύω, τους εκτιμώ και τους θαυμάζω για το θάρρος τους. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να βρεις το κουράγιο να βγεις μπροστά. Κάποιες απ’ αυτές τις γυναίκες είναι φίλες μου και τις αγαπώ», προσθέτοντας όμως ότι «απ’ την άλλη δε μπορώ ούτε να χαρώ για την καταστροφή και των αφανισμό των άλλων.

Καταλαβαίνω ότι δε γινόταν αλλιώς και θλίβομαι πολύ για αυτούς. Λυπάμαι. Αυτό μόνο νιώθω. Λύπη. Και αμηχανία. Με κάποιους συναντηθήκαμε, με κάποιους πορευτήκαμε παράλληλα κι άλλους τους θαύμασα για τη δουλειά τους. (…) Παρακαλώ όσους αναφέρονται ανωνύμως σε περιστατικά που μας παρουσιάζουν όλους λες ζούμε στο “120 μέρες στα Σόδομα” με όργια, ναρκωτικά και παρανοϊκές συμπεριφορές να σταματήσουν να το κάνουν. Είναι τεράστιο ψέμα και κάνει μεγάλο κακό. Όταν φωνάζουμε όλοι μαζί δεν θα ακουστούν αυτοί που πραγματικά πρέπει ν’ ακουστούν».

Η Ζέτα Δούκα της απάντησε, σημειώνοντας ότι είναι λάθος να βάζει στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες. «Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την δήλωσή σου, που είναι το πρώτο πράγμα που μου απευθύνεις και σε προσωπικό επίπεδο από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και που αποτελεί τον μοναδικό λόγο που τοποθετούμαι αυτή τη στιγμή.

Δεν μπορώ ούτε και θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο, οι οποίοι, όπως αναφέρεις μπορεί να είναι απόρροια των επαγγελματικών και φιλικών σχέσεων που διατηρείς με πολλά πρόσωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, όμως βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες.

Ιδίως την δεδομένη χρονική στιγμή που η πλειοψηφία των ηθοποιών επιχειρεί μια συντονισμένη και γενναία προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο από το ψέμα, την υποκρισία και την έπαρση που βασανίζει χρόνια τον χώρο μας και να βαδίσει στο δρόμο της αλήθειας και της εξυγίανσης.

Και μπορεί εσύ και πολλοί ακόμα συνάδελφοι – ευτυχώς- να μην έχουν υποστεί καμία μορφή βίας στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία όμως δε σημαίνει ότι δε θα έπρεπε να κατανοούν τη στάση και την ανάγκη όσων έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν χρόνιες και βαθιές πληγές που τώρα προσπαθούν να αναγνωρίσουν και – ίσως- γιατρέψουν. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τους βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Και η βοήθεια περνάει από το νοιάξιμο και την αποδοχή, των ανθρώπων που αποτελούν τα θύματα, ιδίως όταν ήταν ανήλικα ή νεαρά παιδιά, όχι των θυμάτων ή του θεατρικού οικοδομήματος. Αυτή είναι η προτεραιότητα! Τα βρεγμένα ρούχα τα στεγνώνουμε αφού τελειώσει βροχή, όχι πριν. Και τώρα βρέχει καταρρακτωδώς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments