Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Μήδεια προ των πυλών

ΣΥΡΙΖΑ: Η Μήδεια προ των πυλών
ΣΥΡΙΖΑ: Για ελλιπή προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας εν όψει της κακοκαιρίας κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «ελλιπή προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας», κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της «Μήδειας». Ειδικότερα την ανακοίνωση υπογράφουν η τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Χαρά Καφαντάρη, Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και Αυτοδιοίκησης Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης. Σε αυτή εκφράζουν και την ανησυχία τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι τομεάρχες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «η Πολιτική Προστασία της χώρας μας προωθώντας κυβερνητικά δόγματα εστιάζει κύρια στην επικοινωνιακή διαχείριση της Πανδημίας, ενώ μεγάλο μέρος εργαζομένων της Πυροσβεστικής ασχολείται με τον covid 19» και προσθέτουν: «Συνέπεια του γεγονότος αυτού, είναι η αποδυνάμωση του επιχειρησιακού τομέα του Σώματος, σημαντικού παράγοντα αντιμετώπισης και διαχείρισης συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων». Επισημαίνουν ότι «η βασική αρχή της Πολιτικής Προστασίας, η αρχή της πρόληψης, σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί αναγκαιότητα και αυτή τη φορά πρέπει να λειτουργήσει επιτυχώς. Επίσης ότι ο κρατικός μηχανισμός, σε όλα τα επίπεδα, οφείλει πέραν των υλικών μέσων, να έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό και κατάλληλους χώρους για το κοινό, σε περίπτωση ανάγκης».

«Η κυβέρνηση προχωρεί με προχειρότητα και με σχεδιασμούς δεκαετιών»

Ακολούθως ασκούν κριτική στην κυβέρνηση: «Ενώ έχει ψηφίσει το νόμο 4662/2020 περί «Εθνικού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας», δεν έχει προχωρήσει σε έκδοση εφαρμοστικών διατάξεων, με συνέπεια να προχωρεί με προχειρότητα και με σχεδιασμούς δεκαετιών, για αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και καταστροφών, «αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες».

Καταλήγουν με σκωπτικό ύφος εκφράζοντας την ελπίδα ότι «δεν θα επαληθευθούν οι προγνώσεις για την ένταση και την σφοδρότητα των φαινομένων, όπως επίσης ελπίζουμε ότι δεν θα συμβούν τα περυσινά φαινόμενα, όταν «πέντε πόντοι χιονιού κατάφεραν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο», και ότι το 112 θα λειτουργήσει ικανοποιητικά, όχι όπως λειτούργησε στις πλημμύρες της Εύβοιας πέρυσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments