Ελλάδα

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο εισαγγελέας τον καλεί για τις καταγγελίες των ηθοποιών

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο εισαγγελέας τον καλεί για τις καταγγελίες των ηθοποιών
Σπύρος Μπιμπίλας: Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Ηθοποιών θα καταθέσει στον εισαγγελέα αναφορικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό.

«Φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου» ανοίγει η Εισαγγελία, η οποία διευρύνει την έρευνα που ξεκίνησε, μετά τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος επιφανούς ηθοποιού και σκηνοθέτη. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των δύο μηνύσεων, ανοίγει την έρευνα και καλεί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα. Ο κ. Μπιμπίλας καλείται από τον εισαγγελικό λειτουργό, τη Δευτέρα το πρωί, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται και σχετίζονται με τον ήδη μηνυόμενο ηθοποιό -σκηνοθέτη. Επιπλέον, ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τον μάρτυρα να του γνωστοποιήσει επίσημα, υπό την θεσμική ιδιότητα που κατέχει, όσες καταγγελίες έχουν παραληφθεί από το Σωματείο Ηθοποιών για πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά , δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Με την κλήτευση του κ. Μπιμπίλα και τη διπλή της στόχευση, εφόσον καλείται να εισφέρει στοιχεία όχι μόνο για την υπόθεση του προσώπου που έχει ήδη καταμηνυθεί, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία σοβαρών πράξεων βίας που δεν έχουν παραγραφεί, η Εισαγγελία ουσιαστικά δηλώνει πως η έρευνα διευρύνεται προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για “ζωντανές πράξεις” εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας. Στόχος της Εισαγγελίας είναι κάθε καταγγελία να αξιολογείται με επί της ουσίας έρευνα και εφόσον προκύπτουν ικανά στοιχεία να σχηματίζεται δικογραφία για τέλεση αξιόποινης πράξης με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προσώπου που καταγγέλλεται.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι πριν λίγα 24ωρα ο γνωστός ηθοποιός είχε απορήσει που ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει ακόμα τους συναδέρφους του που έχουν κάνει τις καταγγελίες. «Δεν θα σας απαντήσω ποιες είναι και πόσες είναι οι καταγγελίες. Όταν κάποιος έχει κατηγορηθεί από κάποιους θα πρέπει να παραλάβει τον φάκελο για να μπορέσει να απολογηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί κάποιος φάκελος. Δεν μπορώ να σας πω αν τον πήρε, αν θα τον πάρει αύριο. Μπορώ να σας πω τη νόμιμη διαδικασία για τον φάκελο. Αυτός που έχει καταγγελθεί θα κληθεί για να δώσει εξηγήσεις. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία», είπε αρχικά.

Αναφορικά με την επικοινωνία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε δηλώσει: «Με πήρε αυτοβούλως και μιλήσαμε κάτω από όλα τα γεγονότα των ημερών. Ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα εργασιακά – μιας που κλείσαμε οι ηθοποιοί ακριβώς έναν χρόνο που δεν δουλεύουμε. Είμαστε σε πλήρη απραξία. Εκτός των ολίγων που δουλεύουν στην τηλεόραση όλοι οι άλλοι κάθονται στα σπίτια τους και κάποιοι από αυτούς παίρνουν τα 534 του κράτους. Η πρόεδρος ήθελε να μάθει καταρχάς το εύρος της δυστυχίας που έχει πέσει πάνω στους ηθοποιούς εξαιτίας της φτώχειας και από την άλλη όλο αυτό με τα σκάνδαλα. Πολύ σωστά τόνισε ότι ναι μεν πρέπει να μιλάμε, αλλά πρέπει να συμβουλευόμαστε νομικούς και να πηγαίνουμε εκεί που πρέπει να δίνουμε τις καταγγελίες μας για να πιάνουν τόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments