Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Είμαι άρρωστος

Δημήτρης Λιγνάδης: Είμαι άρρωστος
Δημήτρης Λιγνάδης: Η απόφασή του να παραιτηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν απόρροια «τοξικού κλίματος, φημών, υπονοούμενων και διαρροών για το πρόσωπο του».

Οι καταγγελίες που βαραίνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη πληθαίνουν και πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται έργα στα οποία έπαιξε ή σκηνοθέτησε. Όπως με έναν μονόλογο του ίδιου από το μακρινό 2005 για την παράσταση «Δόκτωρ Φάουστους», την οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε.

«Τις χυδαίες πράξεις που μου αποδίδονται δεν τις δέχομαι», είχε αναφωνήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης από τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για κείμενο, που έγραψε ο ίδιος για την παράσταση και φαντάζει ιδιαίτερα προσωπικό.

Μάλιστα, το κλάμα του σκηνοθέτη στη σκηνή και η τρομερή ερμηνεία του δείχνει έναν άνθρωπο που βιώνει στο μέγιστο, το κείμενο που διαβάζει. «Το μεγαλύτερο μου ελάττωμα στάθηκε η αχαλίνωτη περιέργεια μου, η νοσηρή φαντασία μου και η διάθεση μου να πληροφορηθώ για όλες τις χαρές, χωρίς τελικά να μπορέσω να αισθανθώ καμία».

Όμως, «τις χυδαίες πράξεις που μου αποδίδονται δεν τις δέχομαι. Εγώ αν ζήτησα κάτι αυτό ήταν η ιδεατή ατμόσφαιρα τους. Η έσχατη πικρία. Δεν ξέρω αν είμαι κατάλληλος για το επάγγελμα αυτό. Όλη η υπόλοιπη ζωή μου μάλλον το αντίθετο αποδεικνύει μα έχω τον ίλιγγο του κινδύνου. Και τον κίνδυνο εγώ προσωπικά όταν έρχεται εγώ τον δέχομαι με πρόθυμη καρδιά», είχε αναφέρει στον επίμαχο μονόλογο.

«Πληρώνω για όσους όπως εγώ, δεν είχαν κανένα ιδανικό στη ζωή τους, έμειναν πάντοτε έρμαια των δισταγμών τους και θεώρησαν την ύπαρξή τους παιχνίδι χωρίς νόημα. Τους βλέπω να έρχονται ολοένα και περισσότεροι με τους αιώνες, κυρίως σε εκείνους απευθύνομαι».

Αφού λοιπόν, «δοκίμασα όλες τις χαρές, είμαι έτοιμος να σας μιλήσω για ατιμωτικούς θανάτους και τιμωρίες. Φυσικά λυπάμαι τους δικούς μου, λυπάμαι τη μάνα μου, λυπάμαι τον αδερφό μου αλλά έχω το μέτωπό μου καθαρό, γιατί είμαι άρρωστος», είχε καταλήξει στον μονόλογό του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πρόκειται για λόγια με τα οποία είχε ξεκινήσει την παράσταση του 2005 την οποία είχε διασκευάσει, σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει. Θυμίζουμε πως παραιτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2021 αναφέροντας ότι η απόφασή του ήταν απόρροια- σύμφωνα με τον ίδιο- «τοξικού κλίματος, φημών, υπονοούμενων και διαρροών για το πρόσωπο του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments