Τεχνολογία

Perseverance: Νέες φωτογραφίες από τον Άρη – Συνεχίζει την αποστολή του το ρόβερ

Perseverance: Νέες φωτογραφίες από τον Άρη – Συνεχίζει την αποστολή του το ρόβερ
Perseverance: Όχι μόνο προσεδαφίστηκε με επιτυχία, αλλά το ρομπότ της NASA μας στέλνει φωτογραφίες που ανεβαίνουν σε δικό του λογαριασμό στο Twitter.

Είναι συγκλονιστικό και ίσως δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε, αλλά γράφεται ιστορία. Το Perseverance της NASA όχι μόνο προσεδαφίστηκε στον Άρη με επιτυχία, αλλά συνεχίζει κανονικά την αποστολή του στον «κόκκινο πλανήτη». Όχι μόνο μας έστειλε μοναδικές φωτογραφίες, αλλά αυτές δημοσιεύτηκαν στον δικό του λογαριασμό στο Twitter!

Δείτε το ρομπότ να κατεβαίνει κατά την προσγείωση του σε μια απίστευτη φωτογραφία:

Ανάμεσα στις εικόνες που δημοσίευσε η NASA είναι και η θέα ενός δορυφόρου που καταγράφει το rover στη φάση του αλεξίπτωτου κατά την κάθοδο του.

Θυμίζουμε ότι το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της αποστολής Mars 2020 της NASA πάτησε χθες Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη», με σκοπό να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής και να τον μελετήσει γεωλογικά. Το σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 20.000 χλμ./ώρα και προσεδαφίστηκε στον κρατήρα Jezero. Μάλιστα η NASA έδωσε άμεσα και τις πρώτες εικόνες του Perseverance από την επιφάνεια του.

Η προσεδάφιση του Perseverance έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το προσωπικό στο Κέντρο Ελέγχου της NASA. «Η προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» αναφώνησε ο Σουάτι Μοχάν, υπεύθυνος για τον έλεγχο επιχειρήσεων. Στην αίθουσα ελέγχου στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, οι ομάδες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα χαράς τη στιγμή της επιβεβαίωσης προσεδάφισης.

Θυμηθείτε τη χθεσινή μετάδοση από τη NASA με την επιτυχημένη προσεδάφιση

Ποια είναι η αποστολή του Perseverance

Το Perseverance θα κατέβει μέσα στον μεγάλο κρατήρα Jezero, που κάποτε ήταν αρχαία λίμνη και δέλτα ποταμού και όπου θεωρείται πιθανότερο να υπήρχαν μορφές ζωής πριν δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Άρης ήταν πιο θερμός, υγρός και πιθανώς φιλόξενος για ζωή.

Μεταξύ άλλων, το ρόβερ διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους.

Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το «Ingenuity», ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών, το πρώτο στην ιστορία που θα πετάξει σε έναν άλλο κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments