Αθλητισμός

Naomi Osaka: Κατέκτησε το Australian Open – Καλύτερη της Μπρέιντι

Naomi Osaka: Κατέκτησε το Australian Open – Καλύτερη της Μπρέιντι
Naomi Osaka: Ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε σε κανένα σημείο περιθώριο στην αντίπαλό της να πιστέψει ότι θα πάρει τη νίκη. 

Η Ναόμι Οσάκα, η Γιαπωνέζα επαγγελματίας αθλήτρια της αντισφαίρισης η οποία έχει υπάρξει το No1 στην Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) και είναι η πρώτη Ασιάτισσα που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του μονού, έχοντας κερδίσει πέντε τίτλους του WTA Tour, συμπεριλαμβανομένων δύο τίτλων στα επίπεδα Grand Slam και Premier Mandatory, κατέκτησε το Australian Open, καθώς στον τελικό επικράτησε με 6-4, 6-3 της Τζεν Μπρέιντι.

Ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε σε κανένα σημείο περιθώριο στην αντίπαλό της να πιστέψει ότι θα πάρει τη νίκη.

Πάντως, να σημειωθεί πως η Ναόμι Οσάκα εκτός από τον τίτλο σημείωσε και πολλά ρεκόρ. Με τη νίκη επί της Αμερικανίδας πανηγύρισε τον τέταρτο major τίτλο της. Παράλληλα έγινε η πρώτη μετά τη Μόνικα Σέλες που έχει κερδίσει τους τέσσερις πρώτους τελικούς που έχει συμμετάσχει!

Να θυμίσουμε ότι η Ναόμι Οσάκα έχει κατακτήσει τους τίτλους σε US Open 2018, 2020 και Australian Open 2019, ενώ έχει σηκώσει το τρόπαιο στα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία Grand Slams στα οποία έχει παίξει.

Μια εκπληκτική καριέρα μέχρι στιγμής

Γεννήθηκε στην Ιαπωνία από Αϊτινό πατέρα και Ιαπωνίδα μητέρα. Έζησε και προπονήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την ηλικία των τριών ετών. Ήρθε στο προσκήνιο στην ηλικία των δεκαέξι ετών, όταν νίκησε την πρώην πρωταθλήτρια του US Open, Σαμάνθα Στόσαρ, στο ντεμπούτο της στο WTA Tour στο Standford Classic 2014.

Δύο χρόνια αργότερα, έφτασε στον πρώτο WTA τελικό της στο Pan Pacific Open 2016 στην Ιαπωνία για να εισέλθει στις κορυφαίες 50 στην κατάταξη WTA. Η Οσάκα έκανε το ξεπέταγμα της στην ανώτερη βαθμίδα του γυναικείου τένις το 2018, όταν κέρδισε τον πρώτο της WTA τίτλο στο Indian Wells Open.

Αργότερα μέσα στο έτος, νίκησε την 23 φορές πρωταθλήτρια μονού του Grand Slam, Σερένα Ουίλιμας, στον τελικό του US Open, για να γίνει η πρώτη Ιαπωνίδα παίκτρια που κερδίζει τίτλο μονού Grand Slam.

Η Οσάκα είναι γνωστή για το πολυεθνικό υπόβαθρο και την ντροπαλή, ειλικρινή της προσωπικότητα. Με το ποικίλο υπόβαθρο και την ιδιότητά της ως πρωταθλήτρια μονού Grand Slam, είναι μία από τις πιο εμπορικές γυναίκες αθλήτριες στον κόσμο, κατατάσσοντας τη δεύτερη σε εισοδήματα από διαφημίσεις το 2019, πίσω από τη Σερένα Ουίλιαμς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments