Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποιες είναι οι κατηγορίες που αρνείται – «Καταπέλτης» το ένταλμα σύλληψης

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποιες είναι οι κατηγορίες που αρνείται – «Καταπέλτης» το ένταλμα σύλληψης
Δημήτρης Λιγνάδης: Βρέθηκε από την κορυφή του θαυμασμού, των χειροκροτημάτων και της καταξίωσης, στο ναδίρ.

Στoν 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Μέσα σε λίγα 24ωρα ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε από την κορυφή του θαυμασμού, των χειροκροτημάτων και της καταξίωσης, στο ναδίρ.

Από την άλλη, το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου είναι… καταπέλτης: Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία στα θύματά του, κυρίως ανήλικους αλλοδαπούς, ενώ κάνει λόγο για εγκληματική ροπή επί πολλά χρόνια.

«Ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα ακούγονται», δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας έξω από τη ΓΑΔΑ. Μετά το ένταλμα ο κ. Γεωργουλέας ανέφερε πως «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως τόνισε, το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας και προέταξε ως σημαντικό επιχείρημα πως όλα αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σε βάρος του καλλιτέχνη συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

  • Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή.
  • Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων.
  • Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης.
  • Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου.
  • Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.
  • Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
  • Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους.
  • Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος καλείται πλέον με την απολογία που θα δώσει την εβδομάδα αυτή, ενώπιον της ανακρίτριας, να αντικρούσει τόσο την κατηγορία όσο και το νομικό σκεπτικό που οδήγησε στη σύλληψή του και ενδεχομένως τον φέρει αντιμέτωπο με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments