Ελλάδα

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Οι αριθμοί φρενάρουν την άρση του lockdown

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Οι αριθμοί φρενάρουν την άρση του lockdown
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου και μέλος της επιτροπής τόνισε ότι τα πρόσφατα στοιχεία βάζουν φρένο στην κουβέντα για άρση του lockdown.

Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως ωστόσο τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού. Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει».

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ωστόσο ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός. Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό. Η Θεσσαλονίκη, τόνισε παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Δεν θα επηρεάσει κάτι το άνοιγμα στο click away

«Ενδεχομένως αυτή να είναι η σταθεροποίηση. Η κατάσταση πρέπει να αποτιμηθεί συνολικά», σχολίασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη. Ο καθηγητής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, έκρινε πως παρά το ότι «έχουμε να κάνουμε με στέλεχος που κινείται ταχύτερα, η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου». Παρατήρησε, μάλιστα πως, «η διαφορά στα κρούσματα μεταξύ Αττικής – Θεσσαλονίκης είναι μόλις 20%, παρά το ότι στη Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σχολεία».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, που θα κρίνει την πορεία του lockdown, είπε πως «δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα αποφασίσουμε την Παρασκευή», τόνισε όμως ότι «οι κόποι μας αποδίδουν» και έκανε έκκληση «να υπερνικήσουμε την κούραση». Ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι, «κάποια μέτρα μπορούμε να τα δούμε, δεν θα επηρεάσει κάτι στη πορεία μας, αν ανοίξει το click away», επεσήμανε ωστόσο ότι, «δεν το αποκλείω, αλλά τα στοιχεία διαμορφώνονται καθημερινά και γι’αυτό είναι δύσκολο να κάνει κανείς μακροχρόνιες προβλέψεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments