Αθλητισμός

Κλήρωση Europa League: Με Άρσεναλ στους “16” ο Ολυμπιακός

Κλήρωση Europa League: Με Άρσεναλ στους “16” ο Ολυμπιακός
Κλήρωση Europa League: Με την Άρσεναλ θα τεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός για τους "16" της δεύτερης κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Αϊτχόφεν με το γκολ του Χασάν στο φινάλε, ο Ολυμπιακός μπήκε στην κλήρωση μαζί με 15 άλλες ομάδες για τη φάση των “16” του Europa League. Λίγο μετά τις δυο η κληρωτίδα έφερε την Άρσεναλ στον δρόμο της Ελληνικής ομάδας. Θυμίζουμε πως τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 11 Μαρτίου και στις 18 του ίδιου μήνα θα γίνουν οι ρεβάνς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός βγήκε πρώτος από την κλήρωση κάτι που σημαίνει ότι το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στον Πειραιά. Επίσης οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο Europa League, αλλά και στο Champions League. Την προηγούμενη φορά που οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε διπλά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός είχε πάρει μεγάλη πρόκριση μέσα στο Λονδίνο. Φυσικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του μόλις λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Άγιαξ – Γιάνγκ Μπόις Ντινάμο Κιέβου – Βιγιαρεάλ Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ Ολυμπιακός – Άρσεναλ Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Τότεναμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν Σλάβια Πράγας – Ρέιντζερς Γρανάδα – Μόλντε

Στα 37.500.000 ευρώ τα φετινά έσοδά του από την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός με την πρόκρισή του στους «16» του Europa League εξασφάλισε ακόμα 1.100.000 ευρώ γεμίζοντας κι άλλο τα ταμεία του. Ενώ στο παρελθόν το πολύ χρήμα ερχόταν από το market pool, η UEFA την τελευταία 3ετία αποφάσισε να ανταμείψει περισσότερο την ευρωπαϊκή συνέπεια κάθε ομάδας και το πόσο καλά θα τα πηγαίνει ο κάθε σύλλογος στις διοργανώσεις της. Γι’ αυτό και το 10ετές ranking (και όχι το 5ετές που αφορά τις κληρώσεις) κρίνει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα κάθε ομάδας.

Ο Ολυμπιακός με την είσοδό του, στους ομίλους του Champions League, το καλό του 10ετές ranking και με το γεγονός ότι συνέχισε στην Ευρώπη μπαίνοντας στους «32» του Europa League πήρε έξτρα χρήματα. Οπως έξτρα λεφτά πήρε και με την πρόκρισή του επί της Αϊντχόφεν για να βρεθεί στους «16» του Europa League! Για την ακρίβεια άλλα 1.100.000 ευρώ!

Πάμε να δούμε πως προκύπτουν τα 37+ εκατ. ευρώ:

  • 15.250.000 για την είσοδο στους ομίλους
  • 15.512.000 από το 10ετές ranking
  • 2.500.000 από το market pool (κατ’ εκτίμηση)
  • 2.700.000 από τη νίκη επί της Μαρσέιγ
  • 500.000 από την παρουσία του στους «32» του Europa League
  • 1.100.000 από την παρουσία του στους «16» του Europa League

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments