Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου
Μπαρτσελόνα: Ο πρώην πρόεδρος των Καταλανών κατηγορείται για εμπλοκή στο Barcagate.

Μπλεξίματα με τον νόμο φαίνεται πως έχει ο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου. Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα συνελήφθη σήμερα, Δευτέρα 1 Μαρτίου, για την εμπλοκή του στο Barcagate. Η αστυνομία αφού έκανε έφοδο στα γραφεία της ομάδας στο «Καμπ Νόου» για να αντλήσει στοιχεία για το σκάνδαλο στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψη του άλλοτε μεγάλου αφεντικού των μπλαουγκράνα.

Συγκεκριμένα, ο Μπαρτομέου συνελήφθη στο σπίτι του, όπου επίσης βρέθηκαν οι αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης του Barcagate.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού Cadena SER, εκτός από τον Μπαρτομέου, συνελήφθησαν επίσης ο πρώην Γενικός Διευθυντής, Όσκαρ Γκράου, και ο πρώην νομικός εκπρόσωπος, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με την οποία ο τέως πρόεδρος του συλλόγου είχε προσλάβει εταιρείες, οι οποίες επιχειρούσαν μέσα social media να αποδομήσουν το προφίλ εσωτερικών αντιπάλων του, ακόμη και παικτών της ομάδας όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρντιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Μάλιστα, ο Μπαρτομέου φέρεται ότι τους πλήρωνε για να κάνουν κριτική και ενίοτε να βρίζουν τους παίκτες της ομάδας. Στο στόχαστρο έμπαιναν και αντίπαλοι του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Η υπόθεση, η οποία σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην «εκπαραθύρωση» του Μπαρτομέου από την ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Οκτώβριο του 2020, βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης. Ήδη τον περασμένο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί μία πρώτη έρευνα στα γραφεία του συλλόγου και σήμερα οι αρχές ασφαλείας της τοπικής κυβέρνησης επέστρεψαν, αναζητώντας νέα στοιχεία.

Εντολή να αποθεώνεται ο Μπαρτομέου:

Όπως σημειώνουν τα ισπανικά Μέσα πρόκειται για την εταιρεία «13 Ventures». Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με το elpais.com πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ, που κατατέθηκε σε έξι δόσεις, για να γράφει «φαρμακερά» σχόλια σε αθλητές και προπονητές. Την ίδια ώρα, η εντολή που είχε δοθεί στην εταιρεία ήταν να αποθεώνεται στα σχόλια ο Μπαρτομέου και η διοίκηση.  Το βάρος του σκανδάλου αυτού υπενθυμίζεται ότι οδήγησε στην παραίτηση έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε παρακάτω εικόνες από τη σημερινή έφοδο στα γραφεία της ομάδας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments